1 vienetas | vištiena (broileris) |
2 vienetai | bandelės (sudžiovintos) |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
150 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | kvietiniai miltai (voliojimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Orkaitėje kepta stirniena
- Kepta triušiena
- Guliašas su šafranu
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Bulvės su grietine ir sūriu
- Kepta žąsis įdaryta kopūstais
- Lašišos apkepas su špinatais
- Vištiena su ryžiais
- Makaronai su faršu
- Bulvės įdarytos daržovėmis
- Švediški bulviniai blynai
- "Ponios cepelinai"
- Tešloje kepti žuvies piršteliai
- Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
- Lašišos kepsneliai
- Vištienos pyragas
- Vėdarai
- Grybų troškinys moliniame inde
- Keptos česnakinės bulvės
- Žuvies-kumpio suktinukai
Vištienos kotletai
-
Vištiena, broileris,
1 vienetas -
Bandelės, sudžiovintos,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Sviestas,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
- Kvapieji pipirai
- Kvietiniai miltai, voliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Broilerį nukaulinti (kulšių ir sparnelių kaulus padėti į šalį), mėsą sumalti mėsmale, bandeles išmirkyti grietinėlėje, išspausti minkštimą ir sumaišyti su 50 g sviesto. Sumaišyti su mėsa ir dar kartelį permalti. Mišinį pasūdyti, paskaninti pipirais ir su grietinėle išminkyti. Drėgnomis rankomis suformuoti keturis plokščius kotletus. Į kiekvieną jų įkišti po kulšelės ar sparnelio kaulą. Kiaušinius išplakti su grietinėle , kotletus pavolioti šiame plakinyje, o po to - miltuose. Kepti keptuvėje, svieste, iš abiejų pusių. Apkeltus kotletus sudėti į karštą orkaitę, ir dar kartelį pakepti.