Karameliniam apvalkalui:
2 puodeliai rudo cukraus
1,5 v.š. malto cinamono
100 g tirpinto sviesto
Į šiltą vandenį įberiame mieles ir palaikome kelias minutes. Įberiame 1 puodelį miltų, cukrų skirtą tešlai, druską, vanilės ekstraktą, kiaušinį, sviestą ir pieną. Vėliau suberiame likusius miltus skirtus tešlai. Tešlą minkome 5-8 minutes. Sudedame į dubenį, uždengiame ir pastatome šaltai mažiausiai 12 val.
Išimame tešlą iš šaldytuvo palaikome apie valandą kambario temperatūroje, kad atšiltų. Rankomis suformuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame cukruje ir dedame į riebalais išteptą kepimo formą.
Uždengiame ir pastatome šiltai apie valandai, kad tešla iškiltų. Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Vengriškas pyragas
INGREDIENTAI:
0.25 stiklinės | vanduo (šiltas) |
2.5 arbatinio šaukštelio | mielės (sausos) |
3.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | vanilė (ekstraktas) |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.75 stiklinės | pienas (šiltas) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (tirpintas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Spalvotas varškės pyragas
-
Pyragaičiai su įdaru
-
Kefyriniai keksiukai
-
Šokoladainis
-
Vatikano duona
-
Sausainiukai pailgiukai su varške
-
Vyšnių pyragas
-
Nekeptas sausainių tortas
-
Norvegiška tuno pynė
-
Žuvies pyragas
-
Lilės tortas
-
Kiškio pyragaičiai
-
Bandelės su cinamonu
-
Apverstas pyragas su ananasais
-
Bandelės su varške
-
Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
-
Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu
-
Varškės spurgos
-
Obuolių pyragas su varške ir karamele
-
Keksas su razinomis
Vengriškas pyragas
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Vanduo, šiltas,
1/4 stiklinės -
Mielės, sausos,
2.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
3.5 stiklinės -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilė, ekstraktas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas, šiltas,
3/4 stiklinės -
Sviestas, tirpintas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Karameliniam apvalkalui:
2 puodeliai rudo cukraus
1,5 v.š. malto cinamono
100 g tirpinto sviesto
Į šiltą vandenį įberiame mieles ir palaikome kelias minutes. Įberiame 1 puodelį miltų, cukrų skirtą tešlai, druską, vanilės ekstraktą, kiaušinį, sviestą ir pieną. Vėliau suberiame likusius miltus skirtus tešlai. Tešlą minkome 5-8 minutes. Sudedame į dubenį, uždengiame ir pastatome šaltai mažiausiai 12 val.
Išimame tešlą iš šaldytuvo palaikome apie valandą kambario temperatūroje, kad atšiltų. Rankomis suformuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame cukruje ir dedame į riebalais išteptą kepimo formą.
Uždengiame ir pastatome šiltai apie valandai, kad tešla iškiltų. Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai