
100 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
100 gramų | cukrus ("DanSukker") | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
170 gramų | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
5 valgomieji šaukštai | grietinėlės, 35% | |
1 žiupsnelis | druska | |
Kremui: | ||
100 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
3 valgomieji šaukštai | kakava (milteliai) | |
2 valgomieji šaukštai | pienas | |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra ("DanSukker") |
Sviestą, cukrų ir kiaušinio trynius išsukite iki purumo. Įplakite grietinėlę ir druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įplakite į tešlą. Tešla bus labai tiršta.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Įmaišykite šaukštu į tešlą 1/3 baltymų, tuomet likusią dalį.
Dėkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos į vieną formelę. Kepkite 180’C apie 25 min.
Sviestą plakti 2 min. tada dėti kakavos miltelius ir pieną, ir lėtu rėžimu plakti (juk nenorit kad virtuvė būtu pilna kakavos miltelių) kai viskas susimaišo galim padidinti greiti ir plati iki vientisos masės. O tada dėti cukraus pudrą ir taip reguliuoti norimo kremo konsistenciją. Ir dekoruojame keksiukus.
Kremo konsistencija reiktų žiūrėti pagal save kokio norisi, tad kiekio produktų gali skirtis!
Kremo konsistencija keisti cukraus pudros pagalba.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keksiukai su spanguolėmis
-
Rudeniniai grybukai
-
Sūrio keksiukai
-
Sluoksniuotos tešlos rageliai
-
Baltijos pyragėliai
-
Spurgos su vyšniomis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais
-
Pyragėliai su sūriu
-
Keksai su morkomis
-
Prancūziški rageliai su migdolais
-
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
-
Krekeriai
-
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
-
Dribsnių keksiukai
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Spurgos su meile ir varške
-
Pyragėliai su žuvimi
-
Daniški dešrelių rageliai
-
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
-
Skaniosios bandelės su mėsa
Keksiukai su šokoladinėmis kepurėlėmis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sviestas, kambario temperatūros,
100 gramų -
Cukrus, "DanSukker",
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Miltai,
170 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinėlė, 35%,
5 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas, kambario temperatūros,
100 gramų -
Kakava, milteliai,
3 valgomieji šaukštai -
Pienas,
2 valgomieji šaukštai -
Cukraus pudra, "DanSukker",
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Keksiukai:
Sviestą, cukrų ir kiaušinio trynius išsukite iki purumo. Įplakite grietinėlę ir druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įplakite į tešlą. Tešla bus labai tiršta.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Įmaišykite šaukštu į tešlą 1/3 baltymų, tuomet likusią dalį.
Dėkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos į vieną formelę. Kepkite 180’C apie 25 min.Kremo gamyba:
Sviestą plakti 2 min. tada dėti kakavos miltelius ir pieną, ir lėtu rėžimu plakti (juk nenorit kad virtuvė būtu pilna kakavos miltelių) kai viskas susimaišo galim padidinti greiti ir plati iki vientisos masės. O tada dėti cukraus pudrą ir taip reguliuoti norimo kremo konsistenciją. Ir dekoruojame keksiukus.
Kremo konsistencija reiktų žiūrėti pagal save kokio norisi, tad kiekio produktų gali skirtis!
Kremo konsistencija keisti cukraus pudros pagalba.