Keksiukai su šokoladinėmis kepurėlėmis
AUTORIUS:
Akvilė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
100 gramų sviestas (kambario temperatūros)
100 gramų cukrus ("DanSukker")
2 vienetai kiaušiniai
170 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
5 valgomieji šaukštai grietinėlės, 35%
1 žiupsnelis druska
Kremui:
100 gramų sviestas (kambario temperatūros)
3 valgomieji šaukštai kakava (milteliai)
2 valgomieji šaukštai pienas
2 valgomieji šaukštai cukraus pudra ("DanSukker")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Keksiukai:
Sviestą, cukrų ir kiaušinio trynius išsukite iki purumo. Įplakite grietinėlę ir druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įplakite į tešlą. Tešla bus labai tiršta.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Įmaišykite šaukštu į tešlą 1/3 baltymų, tuomet likusią dalį.
Dėkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos į vieną formelę. Kepkite 180’C apie 25 min.
2.
Kremo gamyba:
Sviestą plakti 2 min. tada dėti kakavos miltelius ir pieną, ir lėtu rėžimu plakti (juk nenorit kad virtuvė būtu pilna kakavos miltelių) kai viskas susimaišo galim padidinti greiti ir plati iki vientisos masės. O tada dėti cukraus pudrą ir taip reguliuoti norimo kremo konsistenciją. Ir dekoruojame keksiukus.
Kremo konsistencija reiktų žiūrėti pagal save kokio norisi, tad kiekio produktų gali skirtis!
Kremo konsistencija keisti cukraus pudros pagalba.

Populiariausi receptai šią savaitę

Keksiukai su šokoladinėmis kepurėlėmis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Kremui:
Gaminimo eiga:
  1. Keksiukai:
    Sviestą, cukrų ir kiaušinio trynius išsukite iki purumo. Įplakite grietinėlę ir druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įplakite į tešlą. Tešla bus labai tiršta.
    Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Įmaišykite šaukštu į tešlą 1/3 baltymų, tuomet likusią dalį.
    Dėkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos į vieną formelę. Kepkite 180’C apie 25 min.

  2. Kremo gamyba:
    Sviestą plakti 2 min. tada dėti kakavos miltelius ir pieną, ir lėtu rėžimu plakti (juk nenorit kad virtuvė būtu pilna kakavos miltelių) kai viskas susimaišo galim padidinti greiti ir plati iki vientisos masės. O tada dėti cukraus pudrą ir taip reguliuoti norimo kremo konsistenciją. Ir dekoruojame keksiukus.
    Kremo konsistencija reiktų žiūrėti pagal save kokio norisi, tad kiekio produktų gali skirtis!
    Kremo konsistencija keisti cukraus pudros pagalba.

Receptą atsiuntė Akvilė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų