
3 vienetai | napaleono lakštai (arba keptos tešlos lakštai) |
200 gramų | tunas (konservuotas (aliejuje)) |
200 gramų | lašiša (rūkyta) |
300 gramų | lęšiai |
200 gramų | majonezas |
150 gramų | grietinė |
4 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | petražolės |
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam žuvės(tuną).
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Sudedam lęšius.
7. Dedam lašišą.
8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sveiki brokolių rutuliukai
-
Pavasarinis silkės užkandis
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Šokoladinės braškės
-
Kiaušiniai su varškės padažu
-
Suši kamuoliukų gamyba
-
Vėrinukai
-
Silkė su morkomis
-
Silkė burokėlių patale
-
Vieno kąsnio sumuštinukai su silke
-
Mini sumuštinukai
-
Brinza su jogurtu ir ridikėliais
-
Kepti sūrio sumuštiniai
-
Įdaryti obuoliai
-
Kiaušininė užkandėlė
-
Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
-
Žuvis tešloje
-
Šaltiena "Gerulis"
-
Įdaryti kiaušiniai ,,Paukščiukai''
-
Sumuštiniai su krevetėmis
Tuno - lašišos užkandinis tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Napaleono lakštai, arba keptos tešlos lakštai,
3 vienetai -
Tunas, konservuotas (aliejuje),
200 gramų -
Lašiša, rūkyta,
200 gramų -
Lęšiai,
300 gramų -
Majonezas,
200 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės - Druska
- Pipirai
- Krapai
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.
Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).
žuvį supjaustyti gabaliukais
Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).
Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam žuvės(tuną).
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Sudedam lęšius.
7. Dedam lašišą.
8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.
Skanaus.
Komentarai