| 3 vienetai | napaleono lakštai (arba keptos tešlos lakštai) | 
| 200 gramų | tunas (konservuotas (aliejuje)) | 
| 200 gramų | lašiša (rūkyta) | 
| 300 gramų | lęšiai | 
| 200 gramų | majonezas | 
| 150 gramų | grietinė | 
| 4 skiltelės | česnakas | 
| šiek tiek | druska | 
| šiek tiek | pipirai | 
| šiek tiek | krapai | 
| šiek tiek | petražolės | 
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam žuvės(tuną).
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Sudedam lęšius.
7. Dedam lašišą.
8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Žuvies tortas
             - 
                
                                        
                                    
                Baltoji trobelė
             - 
                
                                        
                                    
                Silkė su salotomis
             - 
                
                                        
                                    
                Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
             - 
                
                                        
                                    
                Skrebučiai su užtepėle
             - 
                
                                        
                                    
                Žėlė apelsino žievėje
             - 
                
                                        
                                    
                Kaimiška rūkyta dešra
             - 
                
                                        
                                    
                Žvynabudės muštiniai
             - 
                
                                        
                                    
                Rudeniška silkė su daržovėmis
             - 
                
                                        
                                    
                Sūrio ir krabų lazdelių gniūžtės
             - 
                
                                        
                                    
                Šokoladinės vynuogės
             - 
                
                                        
                                    
                Traškučiai iš bulvių košės
             - 
                
                                        
                                    
                Kiaušinių krepšeliai
             - 
                
                                        
                                    
                Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
             - 
                
                                        
                                    
                Rūkyti kumpio gabalai
             - 
                
                                        
                                    
                Grybų užtepelė
             - 
                
                                        
                                    
                Labai greita kiaušinių užtepėlė
             - 
                
                                        
                                    
                Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
             - 
                
                                        
                                    
                Austrės su lietuviškais obuoliais
             - 
                
                                        
                                    
                Velykų belaukiant
             
Tuno - lašišos užkandinis tortas
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
 - Porcijų skaičius: 10
 
- 
                                                            
                                                            Napaleono lakštai, arba keptos tešlos lakštai, 
3 vienetai  - 
                                                            
                                                            Tunas, konservuotas (aliejuje), 
200 gramų  - 
                                                            
                                                            Lašiša, rūkyta, 
200 gramų  - 
                                                            
                                                            Lęšiai, 
300 gramų  - 
                                                            
                                                            Majonezas, 
200 gramų  - 
                                                            
                                                            Grietinė, 
150 gramų  - 
                                                            
                                                            Česnakas, 
4 skiltelės  - Druska
 - Pipirai
 - Krapai
 - Petražolės
 - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.
Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).
žuvį supjaustyti gabaliukais
Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).
Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam žuvės(tuną).
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Sudedam lęšius.
7. Dedam lašišą.
8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.
Skanaus.

                
Komentarai