
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų | kiaulės kepenys |
10 vienetų | putpelės kiaušiniai (virtų) |
70 gramų | grietinėlės, 35% |
50 gramų | sviestas |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
4 žiupsneliai | lauro lapų |
3 žiupsneliai | juodieji pipirai |
3 žiupsneliai | penkių pipirų mišinys |
3 žiupsneliai | bazilikas |
2 žiupsneliai | mairūnas |
2 žiupsneliai | rozmarinas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.
2.
Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
3.
Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.
4.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašišos rafaelo
-
Įdaryti avokadai
-
Šventiniai nugarinės suktinukai
-
Silkė su persikais
-
Kepti sūrio sumuštiniai
-
Sūrio ir krabų lazdelių gniūžtės
-
Užkandis iš virtų kiaušinių "Musmirės"
-
Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
-
Silkės užkandėlė
-
Žuvis tešloje
-
Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
-
Įdaryta paprika
-
Pitos su grybais
-
Silkė burokėlių patale
-
Pomidorų užkandėlė
-
Suši kamuoliukų gamyba
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
Vištienos užkandis "Kalėdų žaisliukai"
-
Raugti agurkėliai su vyšnių lapais
-
Vaisių vėrinukai pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaulės kepenys,
800 gramų -
Putpelės kiaušiniai, virtų,
10 vienetų -
Grietinėlė, 35%,
70 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Lauro lapai,
4 žiupsneliai -
Juodieji pipirai,
3 žiupsneliai -
Penkių pipirų mišinys,
3 žiupsneliai -
Bazilikas,
3 žiupsneliai -
Mairūnas,
2 žiupsneliai -
Rozmarinas,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Zita
Gaminimo eiga:
Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.
Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai