
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų | kiaulės kepenys |
10 vienetų | putpelės kiaušiniai (virtų) |
70 gramų | grietinėlės, 35% |
50 gramų | sviestas |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
4 žiupsneliai | lauro lapų |
3 žiupsneliai | juodieji pipirai |
3 žiupsneliai | penkių pipirų mišinys |
3 žiupsneliai | bazilikas |
2 žiupsneliai | mairūnas |
2 žiupsneliai | rozmarinas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.
2.
Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
3.
Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.
4.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vorų užkandėlė
-
Labai greita kiaušinių užtepėlė
-
Užkandžiai su faršu ir sūriu
-
Rūkyta lašiša su grūdėta varške
-
Silkė morkų ir svogūnų patale
-
Sumuštinukai "Sweat dreams"
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Traškus migdolų užkandis
-
Rūkytas lynas
-
Šaltiena su vištiena
-
Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
-
Šokoladinės vynuogės
-
Krabų lazdelių ruletai
-
Helovyno voriukai
-
Užkandėlė su rūkyta žuvimi
-
Kiaušiniai įdaryti džiovintais grybais
-
Vištienos užkandis "Kalėdų žaisliukai"
-
Autentiška meksikietiška "Guacamole"
-
Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
-
Karališkas užkandis prie degtinės
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaulės kepenys,
800 gramų -
Putpelės kiaušiniai, virtų,
10 vienetų -
Grietinėlė, 35%,
70 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Lauro lapai,
4 žiupsneliai -
Juodieji pipirai,
3 žiupsneliai -
Penkių pipirų mišinys,
3 žiupsneliai -
Bazilikas,
3 žiupsneliai -
Mairūnas,
2 žiupsneliai -
Rozmarinas,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Zita
Gaminimo eiga:
Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.
Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai