800 gramų | kiaulės kepenys |
10 vienetų | putpelės kiaušiniai (virtų) |
70 gramų | grietinėlės, 35% |
50 gramų | sviestas |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
4 žiupsneliai | lauro lapų |
3 žiupsneliai | juodieji pipirai |
3 žiupsneliai | penkių pipirų mišinys |
3 žiupsneliai | bazilikas |
2 žiupsneliai | mairūnas |
2 žiupsneliai | rozmarinas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pingviniukai
- Vėrinukai su lašiša
- Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
- Užkandis su avokadų kremu ir ZIGMO Italian Style silke
- Kaimiška rūkyta dešra
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Kokteilinės krabų salotos krepšeliuose
- Grietinėlės sūrio užtepėlė su ZIGMO lašišos file
- Galva
- Silkė su salotomis
- Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
- Sūrio rutuliukai
- Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
- Vieno kąsnio sumuštinukai su silke
- Įdaryti pomidorai šventiniam stalui
- Silkės su citrina
- Silkės suktiniai su džiovintais baravykais ir kelmučiais
- Lašišos sumuštinukai
- Įdaryti kiaušiniai
- Ypatingieji kiaušinukai
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaulės kepenys,
800 gramų -
Putpelės kiaušiniai, virtų,
10 vienetų -
Grietinėlė, 35%,
70 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Lauro lapai,
4 žiupsneliai -
Juodieji pipirai,
3 žiupsneliai -
Penkių pipirų mišinys,
3 žiupsneliai -
Bazilikas,
3 žiupsneliai -
Mairūnas,
2 žiupsneliai -
Rozmarinas,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais.
Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.
Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje apie 20 minučių. Arba kepti formoje.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.
Komentarai