Šis receptas tinka ne tik ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.
Asmeniškai aš dariau miksą iš ridikėlių, agurkų ir morkų.
Taigi, kol ridikėliai dar yra jūsų darže – paskubam!
Jūsų pasirinktas daržoves (supjaustytas plonais griežinėliais) – 2,5kg. sumaišome su 4 v.š. druskos be kaupo ir paliekame 8 val. Po 8 val. išpilame susidariusį skystį.

Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
Porcijų skaičius:
15
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
2.5 kilogramo | daržovės ((supjaustytas plonais griežinėliais)) |
4 valgomieji šaukštai | druska |
1.5 stiklinės | acto ( (9 proc.)) |
3 stiklinės | cukrus |
8 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 galva | česnakas |
3 arbatiniai šaukšteliai | paprika (aitrios, maltos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
2.
Marinatą užvirti ir leisti atvėsti. Užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val. Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį. Nei virti, nei troškinti nereikės, gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.
Labiausiai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Labiausiai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Konservuoti kopūstai
-
Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
-
Konservuoti baravykai
-
Marinuoti agrastai
-
Marinuoti burokeliai
-
Marinuota paprika su medumi
-
Marinuoti agurkai
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Baklažanų salotos
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Sveikas lečo be acto
-
Konservuoti burokėliai
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Erškėtrožių uogienė
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Žiemai marinuoti grybai
-
Marinuoti grybai
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Daržovės, (supjaustytas plonais griežinėliais),
2.5 kilogramo -
Druska,
4 valgomieji šaukštai -
Actas, (9 proc.),
1.5 stiklinės -
Cukrus,
3 stiklinės -
Aliejus,
8 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
1 galva -
Paprika, aitrios, maltos,
3 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šis receptas tinka ne tik ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.
Asmeniškai aš dariau miksą iš ridikėlių, agurkų ir morkų.
Taigi, kol ridikėliai dar yra jūsų darže – paskubam!
Jūsų pasirinktas daržoves (supjaustytas plonais griežinėliais) – 2,5kg. sumaišome su 4 v.š. druskos be kaupo ir paliekame 8 val. Po 8 val. išpilame susidariusį skystį.Marinatą užvirti ir leisti atvėsti. Užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val. Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį. Nei virti, nei troškinti nereikės, gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.
Labiausiai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (5)
-
Rasa
2022-07-31 18:05
Labai neaiskus receptas kur ta skysti ar lauk ispylt ar jame vyrt marinata?
-
mama
2015-09-13 12:28
tai i nupilta skysti det acta, alieju ir cukru?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...