
1 kilogramas | druska |
10 kilogramų | kiaulienos lašiniai (švieži) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Krabų lazdelėmis įdaryti kiaušiniai
-
Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
-
Apelsinai su ridikėliais
-
Žuvis tešloje
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Mėsos duona
-
Silkė su svogunais marinate
-
Suktinukai su sūriu ir kumpiu
-
Pikantiški krepšeliai
-
Šokoladinės braškės
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
ZIGMO silkė su daržovių salsa
-
Šventiniai nugarinės suktinukai
-
Užtepėlė su krabais
-
Paprikų valtelės
-
Silkė su obuoliais ar pomidorais
-
Sūrio ir mėsos miksas
-
Rūkyta lašiša su grūdėta varške
-
Tuno - lašišos užkandinis tortas
-
Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
Rūkyti lašiniai

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, švieži,
10 kilogramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite druską su cukrumi ir gerai įtrinkite lašinius, jų kraštus. Vienodai užberkite druskos sudėdami lašinius į paruoštą indą. Kad būtų balti, lašinius sūdykite tamsioje patalpoje ir nedėkite salietros. Sūdomus lašinius laikykite šaltai, nuolat juos apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu, kad vienodai įsisūrėtų, kitaip atsiranda geltonų dėmių. Prie 5-6 laipsnių šilumos lašiniai įsisūri maždaug per 2-3 savaites. Įsisūrėjusius lašinius apiplaukite šiltu virintu vandeniu, nusausinkite ir išrūkykite.
Komentarai (10)
-
Nusimanantis
2017-01-24 16:16
Lasiniai lasiniams nelygu, plonesnius maziau reikia laikyt surime, pakanka ir savaites
-
Ignas
2014-11-02 13:42
Darai rasala 1kg ant 10l vandens viska uzpili prie 5-6 laipsniu silumos savaite tereikia laikyti, vasara poros dienu pakanka
-
tomas
2011-04-11 10:57
o gal yra gr3eitesnis budas pasudyti lasinius nei 2-3 savaites
parasykit [email protected]
-
tomas
2011-04-11 10:54
noriu paklausti ar sudant lasinius iskarto deti lauro lapus ir grustus pipirus?
-
julita
2010-03-07 19:12
liuks gamtoja su svoguneliais :super:
-
(anonimas)
2010-03-07 19:11
:alus: