
1 kilogramas | druska |
10 kilogramų | kiaulienos lašiniai (švieži) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkė burokėlių patale
-
Silkė su raudonu grybų padažu
-
Vyšninių pomidorų užkandėlė
-
Silkės užkandelė
-
Duonos "suši"
-
Sumuštinukai
-
Gaspadoriaus užkanda
-
Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
-
Bulviniai lizdeliai su silke
-
Gardieji sumuštiniai "Arbūzinukai"
-
Farširuota lydeka
-
Vėrinukai su lašiša
-
Antiena drebučiuose (šaltiena)
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Kepenelių vyniotinis
-
Kiaušiniai įdaryti silke
-
Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
-
Kepti sūrio sumuštiniai
-
Spalvingi iešmeliai
Rūkyti lašiniai

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, švieži,
10 kilogramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite druską su cukrumi ir gerai įtrinkite lašinius, jų kraštus. Vienodai užberkite druskos sudėdami lašinius į paruoštą indą. Kad būtų balti, lašinius sūdykite tamsioje patalpoje ir nedėkite salietros. Sūdomus lašinius laikykite šaltai, nuolat juos apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu, kad vienodai įsisūrėtų, kitaip atsiranda geltonų dėmių. Prie 5-6 laipsnių šilumos lašiniai įsisūri maždaug per 2-3 savaites. Įsisūrėjusius lašinius apiplaukite šiltu virintu vandeniu, nusausinkite ir išrūkykite.
Komentarai (10)
-
Nusimanantis
2017-01-24 16:16
Lasiniai lasiniams nelygu, plonesnius maziau reikia laikyt surime, pakanka ir savaites
-
Ignas
2014-11-02 13:42
Darai rasala 1kg ant 10l vandens viska uzpili prie 5-6 laipsniu silumos savaite tereikia laikyti, vasara poros dienu pakanka
-
tomas
2011-04-11 10:57
o gal yra gr3eitesnis budas pasudyti lasinius nei 2-3 savaites
parasykit [email protected]
-
tomas
2011-04-11 10:54
noriu paklausti ar sudant lasinius iskarto deti lauro lapus ir grustus pipirus?
-
julita
2010-03-07 19:12
liuks gamtoja su svoguneliais :super:
-
(anonimas)
2010-03-07 19:11
:alus: