
1 kilogramas | druska |
10 kilogramų | kiaulienos lašiniai (švieži) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyniotinis su raudonais ikrais ir lašiša
-
Labai skanūs sumuštiniai
-
Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
-
Vaisių desertas su brendžiu
-
Silkė su raudonu grybų padažu
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Šokoladinės braškės
-
Lašišos ir agurko užkandis
-
Mini sumuštinukai
-
Skanieji įdaryti kiaušiniai
-
Sumuštinis ant salotos lapo
-
Silkės suktiniai su džiovintais baravykais ir kelmučiais
-
Velykinės morkytės
-
Ikrų užkandėlė
-
Autentiška meksikietiška "Guacamole"
-
Šventinis lavašo vyniotinis
-
Brinza su jogurtu ir ridikėliais
-
Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
-
Šaltiena greitpuodyje
-
Piciukai
Rūkyti lašiniai

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, švieži,
10 kilogramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite druską su cukrumi ir gerai įtrinkite lašinius, jų kraštus. Vienodai užberkite druskos sudėdami lašinius į paruoštą indą. Kad būtų balti, lašinius sūdykite tamsioje patalpoje ir nedėkite salietros. Sūdomus lašinius laikykite šaltai, nuolat juos apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu, kad vienodai įsisūrėtų, kitaip atsiranda geltonų dėmių. Prie 5-6 laipsnių šilumos lašiniai įsisūri maždaug per 2-3 savaites. Įsisūrėjusius lašinius apiplaukite šiltu virintu vandeniu, nusausinkite ir išrūkykite.
Komentarai (10)
-
Nusimanantis
2017-01-24 16:16
Lasiniai lasiniams nelygu, plonesnius maziau reikia laikyt surime, pakanka ir savaites
-
Ignas
2014-11-02 13:42
Darai rasala 1kg ant 10l vandens viska uzpili prie 5-6 laipsniu silumos savaite tereikia laikyti, vasara poros dienu pakanka
-
tomas
2011-04-11 10:57
o gal yra gr3eitesnis budas pasudyti lasinius nei 2-3 savaites
parasykit [email protected]
-
tomas
2011-04-11 10:54
noriu paklausti ar sudant lasinius iskarto deti lauro lapus ir grustus pipirus?
-
julita
2010-03-07 19:12
liuks gamtoja su svoguneliais :super:
-
(anonimas)
2010-03-07 19:11
:alus: