| 1 kilogramas | druska |
| 10 kilogramų | kiaulienos lašiniai (švieži) |
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkė su persikais
-
Kaimiška rūkyta dešra
-
Vištiena drebučiuose
-
Vorų užkandėlė
-
Sumuštinukai
-
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
-
Sūri širdelė
-
Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
-
Antienos filė su vyšnių padažu
-
Vieno kąsnio sumuštinukai su silke
-
Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
-
Užtepėlė su tunu
-
Sumuštinukai "Sweat dreams"
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
-
Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
-
Aštrus pomidorų kokteilis
-
Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
-
Skani užkandėlė
-
Padažas su avokadais
Rūkyti lašiniai
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, švieži,
10 kilogramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite druską su cukrumi ir gerai įtrinkite lašinius, jų kraštus. Vienodai užberkite druskos sudėdami lašinius į paruoštą indą. Kad būtų balti, lašinius sūdykite tamsioje patalpoje ir nedėkite salietros. Sūdomus lašinius laikykite šaltai, nuolat juos apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu, kad vienodai įsisūrėtų, kitaip atsiranda geltonų dėmių. Prie 5-6 laipsnių šilumos lašiniai įsisūri maždaug per 2-3 savaites. Įsisūrėjusius lašinius apiplaukite šiltu virintu vandeniu, nusausinkite ir išrūkykite.
Komentarai (10)
-
Nusimanantis
2017-01-24 16:16
Lasiniai lasiniams nelygu, plonesnius maziau reikia laikyt surime, pakanka ir savaites
-
Ignas
2014-11-02 13:42
Darai rasala 1kg ant 10l vandens viska uzpili prie 5-6 laipsniu silumos savaite tereikia laikyti, vasara poros dienu pakanka
-
tomas
2011-04-11 10:57
o gal yra gr3eitesnis budas pasudyti lasinius nei 2-3 savaites
parasykit [email protected]
-
tomas
2011-04-11 10:54
noriu paklausti ar sudant lasinius iskarto deti lauro lapus ir grustus pipirus?
-
julita
2010-03-07 19:12
liuks gamtoja su svoguneliais :super:
-
(anonimas)
2010-03-07 19:11
:alus:
