
1 kilogramas | druska |
10 kilogramų | kiaulienos lašiniai (švieži) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skanieji įdaryti kiaušiniai
-
Tortilijos su kumpeliu
-
Saldus užkandis
-
Suši
-
Lašišos rafaelo
-
Traškučiai iš bulvių košės
-
Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"
-
Lavašo suktinukai su rūkyta vištiena ir majonezu
-
Silkės užkandelė
-
Džiovinti kopūstai
-
Rūkytas lynas
-
Grybų užtepelė
-
Galva
-
Silkės užkandėlė su pupelėmis ir daigintais kviečiais
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Silkės užtepėlė
-
Šventinis kelmas
-
Šaltiena greitpuodyje
-
Naminiai čipsai su avokado padažu
-
Olandiška silkė
Rūkyti lašiniai

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, švieži,
10 kilogramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas
Sumaišykite druską su cukrumi ir gerai įtrinkite lašinius, jų kraštus. Vienodai užberkite druskos sudėdami lašinius į paruoštą indą. Kad būtų balti, lašinius sūdykite tamsioje patalpoje ir nedėkite salietros. Sūdomus lašinius laikykite šaltai, nuolat juos apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu, kad vienodai įsisūrėtų, kitaip atsiranda geltonų dėmių. Prie 5-6 laipsnių šilumos lašiniai įsisūri maždaug per 2-3 savaites. Įsisūrėjusius lašinius apiplaukite šiltu virintu vandeniu, nusausinkite ir išrūkykite.
Komentarai (10)
-
Nusimanantis
2017-01-24 16:16
Lasiniai lasiniams nelygu, plonesnius maziau reikia laikyt surime, pakanka ir savaites
-
Ignas
2014-11-02 13:42
Darai rasala 1kg ant 10l vandens viska uzpili prie 5-6 laipsniu silumos savaite tereikia laikyti, vasara poros dienu pakanka
-
tomas
2011-04-11 10:57
o gal yra gr3eitesnis budas pasudyti lasinius nei 2-3 savaites
parasykit [email protected]
-
tomas
2011-04-11 10:54
noriu paklausti ar sudant lasinius iskarto deti lauro lapus ir grustus pipirus?
-
julita
2010-03-07 19:12
liuks gamtoja su svoguneliais :super:
-
(anonimas)
2010-03-07 19:11
:alus: