1.5 kilogramo | jautiena ((kepenėlės)) |
2 vienetai | kiaušiniai |
5 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
5 galvos | svogūnai |
3 vienetai | morkos (didelės) |
150 gramų | pomidorų padažas |
200 gramų | majonezas |
1 galva | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
- Šokoladinės braškės
- Piciukai
- Kokteilinės krabų salotos krepšeliuose
- Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
- Vyniotinis su raudonais ikrais ir lašiša
- Silkė su daržovėmis
- Įdaryti obuoliai
- Šventiniai nugarinės suktinukai
- Silkė morkų ir svogūnų patale
- Vaisių užkandis "Povas"
- Silkės suktiniai su džiovintais baravykais ir kelmučiais
- Silkė su obuoliais ar pomidorais
- Tortilijos su krabų lazdelėmis
- Žuvis tešloje
- Mėsos duona
- Silkės pataluos vyniotinis
- Ikrų užkandėlė
- Sumuštinis ant salotos lapo
- Žiemos skanumynas
Kepenėlių tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Jautiena, (kepenėlės),
1.5 kilogramo -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
5 galvos -
Morkos, didelės,
3 vienetai -
Pomidorų padažas,
150 gramų -
Majonezas,
200 gramų -
Česnakas,
1 galva - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kepenėlės kartu su 2 svogūnais permalti per mėsmalę, įmušti kiaušinius, įberti miltus, druską, pipirus ir viską išmaišyti.
Iš šios masės kepti blynus (kaip lietinius).
Majonezą sumaišyti kartu su grietine ir su pomidorų padažu, išspausti česnaką ir viską sumaišyti.
Likusius svogūnus pakepinti kartu su morkomis.
Formuojam torta: ant lekštės dedam1 kepenėlių blyną, užtepam jau padarytu padažų, o ant padažo dedam kepintus svogūnus su morkomis. Ir taip sluoksniuojame visus blynus.
Papuošiame virtais kiaušiniais, čeri pomidoriukais ir žalumynais . Torto kraštus aplipdome likusiom morkom su svogūnais. Galima apibarstyti sezamo sėklomis(papuošimas priklauso nuo jūsų skonio). Skanaus.
Komentarai