
1 kilogramas | triušiena |
3 valgomieji šaukštai | obelių aliejus (rapsų) |
300 gramų | kumpis |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | paprika |
1 valgomasis šaukštas | vyno actas |
Skanaus!
Šis receptas atkeliavo į mūsų virtuvę iš močiutės, kuri dalinosi savo autentiškais receptukais ir aš labai daug žinių bei nuostabių receptų sužinojau iš jos receptų skrynelės lobyno, tik visada mėgstu šiek tiek receptus pakoreguoti, tad įdėjusi kelis savo ingredientus, gavom nuostabaus skonio Bajorišką triušieną, kuria lepinamės per šventes, per Velykas būtinai gaminsime ir puikuosi ant stalo prie kitų lietuviškų autentiškų patiekalų. Visada be galo vertinu lietuviškus produktus, tad Obelių aliejus idealiai tinka mūsų virtuvėje bei gaminat šį patiekalą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Daržovių troškinys
-
Lašiša su krapų ir petražolių padažu
-
Kepsnys garstyčių padaže
-
Farširuota lydeka
-
Kiaulienos troškinys su ryžiais
-
Mėsa folijoje
-
Makaronai su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Grikių apkepas
-
Aštrūs mamos kotletukai
-
Makaronai su tunu ir baklažanais
-
Tiuringijos kepsnys puodelyje
-
Suflė su žirneliais
-
Kiaušinių plakinyje kepti brokoliai ir krevetės
-
Kepta marinuota veršiena
-
Kotletukai su sūriu
-
Margaritos varškės apkepas
-
Anties šlaunelės
-
Kepta vištienos krūtinėlė
-
Farširuota višta
-
Vištiena kepta su daržovėmis
Triušiena bajoriškai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Triušiena,
1 kilogramas -
Obelių aliejus, rapsų,
3 valgomieji šaukštai -
Kumpis,
300 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai,
1 vienetas -
Paprika,
1 vienetas -
Vyno actas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Triušieną supjaustome, sudedame į indą ir užpilame actu. Įpilame šiek tiek vandens, kad apsemtų mėsą, ir marinuoti apie 1 valandą.
Didelėje keptuvėje pakaitiname aliejų ir sudedame kiaulienos šoninę , suberiame pjaustytus svogūnus, morkas, salierą, papriką ir kepame, kol suminkštėja.
Triušienos gabaliukus ištraukiame iš marinato, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ,apvoliojame miltais ir kepame iš visų pusių, kol apskrus.
Suberiame prieskonius ir ,sumažinę ugnį, ant mažos ugnies troškiname apie valandą laiko. Jeigu matote, kad keptuvėje baigiasi vanduo, įpilame jo ir toliau troškiname.
Skanaus!
Šis receptas atkeliavo į mūsų virtuvę iš močiutės, kuri dalinosi savo autentiškais receptukais ir aš labai daug žinių bei nuostabių receptų sužinojau iš jos receptų skrynelės lobyno, tik visada mėgstu šiek tiek receptus pakoreguoti, tad įdėjusi kelis savo ingredientus, gavom nuostabaus skonio Bajorišką triušieną, kuria lepinamės per šventes, per Velykas būtinai gaminsime ir puikuosi ant stalo prie kitų lietuviškų autentiškų patiekalų. Visada be galo vertinu lietuviškus produktus, tad Obelių aliejus idealiai tinka mūsų virtuvėje bei gaminat šį patiekalą.