
1 kilogramas | veršiena |
100 gūželių | kiauliena (lašiniai arba šoninė) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | muskatas (maltas) |
1 arbatinis šaukštelis | kvapieji pipirai |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
-
Kepsnys "Vyro svajonė"
-
Ekspress šašlykai
-
Kepta jautienos nugarinė
-
Kiaulienos kotletai, kepti ant laužo
-
Troškintos veršienos kepenėlės
-
Kiaulienos kepsnys su kmynais
-
Pikantiškas jautienos kepsnys
-
Kepta triušiena
-
Šutinta stirniena
-
Šašlykai su majonezu
-
Virtas rūkytas kumpis
-
Mėsos pyragas
-
Sultingi jautienos kotletai
-
Čipolino galvelės
-
Spanguolinis šašlykas
-
Veršienos šašlykas
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Šašlykai su granatų sulčių padažu
-
Įdaryti makaronai
Veršienos kepsnys

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Veršiena,
1 kilogramas -
Kiauliena, lašiniai arba šoninė,
100 gūželių -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Muskatas, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvapieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Obelių aliejus,
2 valgomieji šaukštai
Aliejus sumaišomas su trintu muskatu, kvapniaisiais pipirais, cukrumi, druska. Mišiniu įtrinama veršiena.
Mėsa prismaigstoma plonai pjaustytais lašiniais arba šonine. Taip paruošta mėsa laikoma apie parą laiko šaltoje vietoje.
Paruošta mėsa aptepama grietine ir dedama į kepimo indą su nedideliu kiekiu vandens.
Kepama karštoje orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos. Karts nuo karto mėsa aplaistoma sultiniu iš kepimo skardos.
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"