
Veršienos kepsnys
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas | veršiena |
100 gūželių | kiauliena (lašiniai arba šoninė) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | muskatas (maltas) |
1 arbatinis šaukštelis | kvapieji pipirai |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Aliejus sumaišomas su trintu muskatu, kvapniaisiais pipirais, cukrumi, druska. Mišiniu įtrinama veršiena.
2.
Mėsa prismaigstoma plonai pjaustytais lašiniais arba šonine. Taip paruošta mėsa laikoma apie parą laiko šaltoje vietoje.
3.
Paruošta mėsa aptepama grietine ir dedama į kepimo indą su nedideliu kiekiu vandens.
4.
Kepama karštoje orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos. Karts nuo karto mėsa aplaistoma sultiniu iš kepimo skardos.
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sauliaus kibinai
-
Vasaros šašlykiukas
-
Kiaulienos vyniotinis su granatais
-
Kiaulienos kepsneliai su ananasais
-
Apkepta virta karka
-
Jautiena gurmanams
-
Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
-
Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Keptas, įdarytas paršelis
-
Daržovės su mėsa ir sūriu
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
-
Netikras zuikis
-
Kiaulienos šašlykas su medumi
-
Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
-
Keptos veršienos šlaunelės
-
Šventinškai paruošta sprandinė
-
Jautienos didkepsnis su pistacijomis
-
Kiaulienos kukuliai tešloje
-
Triušienos vyniotinis
Veršienos kepsnys
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Veršiena,
1 kilogramas -
Kiauliena, lašiniai arba šoninė,
100 gūželių -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Muskatas, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvapieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Obelių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Aliejus sumaišomas su trintu muskatu, kvapniaisiais pipirais, cukrumi, druska. Mišiniu įtrinama veršiena.
Mėsa prismaigstoma plonai pjaustytais lašiniais arba šonine. Taip paruošta mėsa laikoma apie parą laiko šaltoje vietoje.
Paruošta mėsa aptepama grietine ir dedama į kepimo indą su nedideliu kiekiu vandens.
Kepama karštoje orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos. Karts nuo karto mėsa aplaistoma sultiniu iš kepimo skardos.
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...