Veršienos kepsnys
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
| 1 kilogramas | veršiena |
| 100 gūželių | kiauliena (lašiniai arba šoninė) |
| 1 valgomasis šaukštas | grietinė |
| 1 arbatinis šaukštelis | muskatas (maltas) |
| 1 arbatinis šaukštelis | kvapieji pipirai |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
| 1 arbatinis šaukštelis | druska |
| 2 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Aliejus sumaišomas su trintu muskatu, kvapniaisiais pipirais, cukrumi, druska. Mišiniu įtrinama veršiena.
2.
Mėsa prismaigstoma plonai pjaustytais lašiniais arba šonine. Taip paruošta mėsa laikoma apie parą laiko šaltoje vietoje.
3.
Paruošta mėsa aptepama grietine ir dedama į kepimo indą su nedideliu kiekiu vandens.
4.
Kepama karštoje orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos. Karts nuo karto mėsa aplaistoma sultiniu iš kepimo skardos.
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šašlykas baltojo vyno marinate
-
Pikantiškoji kiauliena
-
Kiaulienos šašlykas majoneze
-
Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše
-
Kiaulienos ir varškės maltinukai
-
Mėsos kepsniukai su kumpio juostelėmis
-
Keptas kumpis
-
Didkotlečiai su ryžiais
-
Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Karbonadas „Skanumas“
-
Apkepas „La Graikija“
-
Naminės dešrelės
-
Kukuliukai švediškai
-
Šašlykai su pikantišku majonezu
-
Dešrelių pynė
-
Įdarytas netikras zuikis
-
Kiaulienos šašlykai
-
Kotletukai su sūriu
-
Giminės kotletai ant laužo
Veršienos kepsnys
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Veršiena,
1 kilogramas -
Kiauliena, lašiniai arba šoninė,
100 gūželių -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Muskatas, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvapieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Obelių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Aliejus sumaišomas su trintu muskatu, kvapniaisiais pipirais, cukrumi, druska. Mišiniu įtrinama veršiena.
Mėsa prismaigstoma plonai pjaustytais lašiniais arba šonine. Taip paruošta mėsa laikoma apie parą laiko šaltoje vietoje.
Paruošta mėsa aptepama grietine ir dedama į kepimo indą su nedideliu kiekiu vandens.
Kepama karštoje orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos. Karts nuo karto mėsa aplaistoma sultiniu iš kepimo skardos.
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
