
Veršienos kepsnys
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas | veršiena |
100 gūželių | kiauliena (lašiniai arba šoninė) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | muskatas (maltas) |
1 arbatinis šaukštelis | kvapieji pipirai |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Aliejus sumaišomas su trintu muskatu, kvapniaisiais pipirais, cukrumi, druska. Mišiniu įtrinama veršiena.
2.
Mėsa prismaigstoma plonai pjaustytais lašiniais arba šonine. Taip paruošta mėsa laikoma apie parą laiko šaltoje vietoje.
3.
Paruošta mėsa aptepama grietine ir dedama į kepimo indą su nedideliu kiekiu vandens.
4.
Kepama karštoje orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos. Karts nuo karto mėsa aplaistoma sultiniu iš kepimo skardos.
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Totoriška aviena su garstyčių padažu
-
Veršienos troškinys drebučiuose
-
Šašlykas pomidorų padažo marinate
-
Įdaryti piepagrybiai
-
Šašlykai pomidorų pastos marinate
-
Jautienos kepsnys
-
Virta šerniena
-
Lengvi kiaulienos kepsneliai
-
Pyragas su kukuliais
-
Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
-
Armėniški arba mini mantai
-
Mėsos, bulvių ir makaronų apkepas
-
Jautienos maltinukai
-
Jautiena kiniškai
-
Šašlykas baltojo vyno marinate
-
Bulvių patiekalas
-
Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
-
Triušienos vyniotinis
-
Mėsa folijoje
-
Kepta triušiena
Veršienos kepsnys
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Veršiena,
1 kilogramas -
Kiauliena, lašiniai arba šoninė,
100 gūželių -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Muskatas, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvapieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Obelių aliejus,
2 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga:
Aliejus sumaišomas su trintu muskatu, kvapniaisiais pipirais, cukrumi, druska. Mišiniu įtrinama veršiena.
Mėsa prismaigstoma plonai pjaustytais lašiniais arba šonine. Taip paruošta mėsa laikoma apie parą laiko šaltoje vietoje.
Paruošta mėsa aptepama grietine ir dedama į kepimo indą su nedideliu kiekiu vandens.
Kepama karštoje orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos. Karts nuo karto mėsa aplaistoma sultiniu iš kepimo skardos.
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...