![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Sūdytos žaliuokės
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
50 gramų | druska |
500 gramų | žaliuokės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti kopūstai su daržovėmis
-
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
-
Marinuoti pomidorai
-
Sveikas lečo be acto
-
Rauginti agurkai
-
Agurkų mišrainė
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Marinuoti grybai
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Grybai svieste
-
Cukinijos žiemai
-
Konservuoti burokėliai
-
Cukinijų užkandis
-
Pomidorai savo sultyse
-
Marinuotos voveraitės
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Marinuoti agurkai
-
Marinuoti agurkai
-
Kiauliena drebučiuose
Sūdytos žaliuokės
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
50 gramų -
Žaliuokės,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Dalia
2018-07-22 21:23
Nuotraukoje ne zaliuokes,o rudasis piengrybis
-
umede
2014-12-06 17:10
cia tai geras,kur jus matote zaliuokes
-
Zelionka
2014-08-01 00:59
Ir kur gi tos žaliuokės? Abejotinas receptas.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...