
Sūdytos žaliuokės
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
50 gramų | druska |
500 gramų | žaliuokės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuota cukinija
-
Cukinijos žiemai
-
Konservuoti pomidorai
-
Marinuoti kopūstai su daržovėmis
-
Sūdytos rūgštynės
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Marinuoti pomidorai
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Marinuoti agurkai su svogūnais
-
Sūdyti grybai
-
Marinuoti agurkai
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Marinuoti burokeliai
-
Konservuoti burokėliai
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
-
Erškėtrožių uogienė
Sūdytos žaliuokės
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
50 gramų -
Žaliuokės,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Dalia
2018-07-22 21:23
Nuotraukoje ne zaliuokes,o rudasis piengrybis
-
umede
2014-12-06 17:10
cia tai geras,kur jus matote zaliuokes
-
Zelionka
2014-08-01 00:59
Ir kur gi tos žaliuokės? Abejotinas receptas.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...