50 gramų | druska |
500 gramų | žaliuokės |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
- Sūdyti grybai
- Sūdyti pomidorai
- Marinuoti agurkai
- Žiemai marinuoti grybai
- Aštrios krevetės grilyje
- Rauginti agurkai
- Marinuoti agrastai
- Konservuoti grybai
- Rauginti agurkai žiemai
- Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
- Marinuoti pievagrybiai
- Bulgariški marinuoti agurkėliai
- Marinuotos vyšnios
- Konservuoti žirneliai
- Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
- Konservuota agurkų mišrainė
- Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Rauginti agurkėliai
Sūdytos žaliuokės
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
50 gramų -
Žaliuokės,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
Komentarai (7)
-
Dalia
2018-07-22 21:23
Nuotraukoje ne zaliuokes,o rudasis piengrybis
-
umede
2014-12-06 17:10
cia tai geras,kur jus matote zaliuokes
-
Zelionka
2014-08-01 00:59
Ir kur gi tos žaliuokės? Abejotinas receptas.