1 kilogramas | druska |
10 kilogramų | kiaulienos lašiniai (švieži) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyšnių uogienė 2
- Gudobelių uogienė
- Lietuviška obuolienė
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Vasara stiklainyje
- Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
- Aviečių marmeladas
- Vyšnių kompotas
- Slyvų kompotas
- Aviečių uogienė- džemas
- Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
- Slyvų ir moliūgų uogienė
- Sūdytos rūgštynės
- Konservuotos paprikos
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Konservuoti burokėliai
- Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Slyvos bruknėse
- Aviečių uogienė
Sūdyti lašiniai
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, švieži,
10 kilogramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite druską su cukrumi ir gerai įtrinkite lašinius, jų kraštus. Vienodai užberkite druskos sudėdami lašinius į paruoštą indą. Kad būtų balti, lašinius sūdykite tamsioje patalpoje ir nedėkite salietros. Sūdomus lašinius laikykite šaltai, nuolat juos apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu, kad vienodai įsisūrėtų, kitaip atsiranda geltonų dėmių. Prie 5-6 laipsnių šilumos lašiniai įsisūri maždaug per 2-3 savaites.
Komentarai (10)
-
10kg?
2012-06-29 15:55
as turiu tik 1 kg
-
adesius
2010-08-09 22:34
:super: %-) panasiu budu ruosiu ir as kasinius, visi mano kaimynai labai giria mano paruostus lasinius
-
(anonimas)
2009-10-17 11:34
:-) :aiskinu:
-
Inga
2009-10-01 12:15
Karta teko ragauti su namine duona nustebau kad taip skanu :super:
-
Inga
2009-10-01 12:10
karta teko ragauti vaizdas nekelia apetito bet kai paragavau su juoda namine duona tikrai labai skanu. :super: