Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
3 kilogramai slyvos (geltonos)
3 stiklinės cukrus
3 valgomieji šaukštai druska
200 mililitrų vanduo
šiek tiek petražolės
3 skiltelės česnakas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Šis saldžiarūgštis padažas yra tinkamas valgyti prie įvairios mėsytės arba mėsai marinuoti. Taigi slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja.
Tada reikia slyvukus perkošti taip, kad kauliukus atskirtumėte. Aš dariau paprasčiau - tam pačiam puode verdant su mediniu samčiu slyvas maišant tryniau ir išgraibiau kauliukus.
Tada į tą tyrelę dedame cukrų, druską ir smulkintas petražoles ir verdame apie 20-25 minutes. Dažnai maišome. Susmulkintus česnakus dedame į tą patį puodą ir dar verdame apie 7 minutes ir tuomet pilstome į stiklainius. Iš šio kiekio man gavosi 3 litrai saldžiarūgščio padažiuko.

Populiariausi receptai šią savaitę

Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Šis saldžiarūgštis padažas yra tinkamas valgyti prie įvairios mėsytės arba mėsai marinuoti. Taigi slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja.
Tada reikia slyvukus perkošti taip, kad kauliukus atskirtumėte. Aš dariau paprasčiau - tam pačiam puode verdant su mediniu samčiu slyvas maišant tryniau ir išgraibiau kauliukus.
Tada į tą tyrelę dedame cukrų, druską ir smulkintas petražoles ir verdame apie 20-25 minutes. Dažnai maišome. Susmulkintus česnakus dedame į tą patį puodą ir dar verdame apie 7 minutes ir tuomet pilstome į stiklainius. Iš šio kiekio man gavosi 3 litrai saldžiarūgščio padažiuko.

Reklama:

Komentarai (5)


  • Ing 2015-08-29 19:28

    Tokio recepto ir ieškojau


  • Brigita 2010-08-25 14:58

    labai idomus receptas nuspriandziau is bandit,drauge sake kad skanu :-)


Daugiau receptų