Agurkus, nupjovus galiukus, apie 2 valandas reikėtų pamirkyti šaltam vandeny. Tuo metu gerai išplauname ir iškaitiname reikiamą kiekį litrinių stiklainių. Taip pat priskiname vynuogių lapų ir juos nuplikome verdančiu vandeniu.
Į stiklainius dedame po 5-6 vynuogių lapus, nubrauktą šaukštą druskos, skiltelę česnako ir arbatinį šaukštelį prieskonių rauginimui mišinio. Sandariai sugrūdame agurkus, iki viršaus užpilame šaltu (šulinio, gręžinio, šaltinio) vandeniu, uždarome pakaitintais plastikiniais dangteliais ir kuo skubiau nešam į vėsią patalpą. Valgyti juos galima tik po kelių mėnesių, bet traškumas ir skonis tikrai verti palaukti ir kelis mėnesius.
Skanaus!
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
7 skiltelės | česnakas |
7 arbatiniai šaukšteliai | prieskoniai (rauginimui) |
7 valgomieji šaukštai | druska |
2 saujos | vynuogės (lapai) |
40 vienetų | agurkų ((priklauso nuo agurkų dydžio) apie) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- šparaginės pupelės - marinate
- Grybai svieste
- Konservuoti burokėliai
- Baklažanų ikrai žiemai
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Konservuotas kiaulienos troškinys
- Marinuoti agurkai
- Marinuoti agurkai
- Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
- Konservuota agurkų mišrainė
- Cukinijos žiemai
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Konservuoti pomidorai
- Sūdyti grybai
- Marinuoti pievagrybiai
- Sūdytos rūgštynės
- Cukinijų- ananasų konservai
- Agurkų mišrainė
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Česnakas,
7 skiltelės -
Prieskoniai, rauginimui,
7 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
7 valgomieji šaukštai -
Vynuogės, lapai,
2 saujos -
Agurkai, (priklauso nuo agurkų dydžio) apie,
40 vienetų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Agurkus, nupjovus galiukus, apie 2 valandas reikėtų pamirkyti šaltam vandeny. Tuo metu gerai išplauname ir iškaitiname reikiamą kiekį litrinių stiklainių. Taip pat priskiname vynuogių lapų ir juos nuplikome verdančiu vandeniu.
Į stiklainius dedame po 5-6 vynuogių lapus, nubrauktą šaukštą druskos, skiltelę česnako ir arbatinį šaukštelį prieskonių rauginimui mišinio. Sandariai sugrūdame agurkus, iki viršaus užpilame šaltu (šulinio, gręžinio, šaltinio) vandeniu, uždarome pakaitintais plastikiniais dangteliais ir kuo skubiau nešam į vėsią patalpą. Valgyti juos galima tik po kelių mėnesių, bet traškumas ir skonis tikrai verti palaukti ir kelis mėnesius.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...