Rauginti agurkai su vynuogių lapais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
7 skiltelės česnakas
7 arbatiniai šaukšteliai prieskoniai (rauginimui)
7 valgomieji šaukštai druska
2 saujos vynuogės (lapai)
40 vienetų agurkų ((priklauso nuo agurkų dydžio) apie)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Agurkus, nupjovus galiukus, apie 2 valandas reikėtų pamirkyti šaltam vandeny. Tuo metu gerai išplauname ir iškaitiname reikiamą kiekį litrinių stiklainių. Taip pat priskiname vynuogių lapų ir juos nuplikome verdančiu vandeniu.

Į stiklainius dedame po 5-6 vynuogių lapus, nubrauktą šaukštą druskos, skiltelę česnako ir arbatinį šaukštelį prieskonių rauginimui mišinio. Sandariai sugrūdame agurkus, iki viršaus užpilame šaltu (šulinio, gręžinio, šaltinio) vandeniu, uždarome pakaitintais plastikiniais dangteliais ir kuo skubiau nešam į vėsią patalpą. Valgyti juos galima tik po kelių mėnesių, bet traškumas ir skonis tikrai verti palaukti ir kelis mėnesius.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Rauginti agurkai su vynuogių lapais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Agurkus, nupjovus galiukus, apie 2 valandas reikėtų pamirkyti šaltam vandeny. Tuo metu gerai išplauname ir iškaitiname reikiamą kiekį litrinių stiklainių. Taip pat priskiname vynuogių lapų ir juos nuplikome verdančiu vandeniu.

Į stiklainius dedame po 5-6 vynuogių lapus, nubrauktą šaukštą druskos, skiltelę česnako ir arbatinį šaukštelį prieskonių rauginimui mišinio. Sandariai sugrūdame agurkus, iki viršaus užpilame šaltu (šulinio, gręžinio, šaltinio) vandeniu, uždarome pakaitintais plastikiniais dangteliais ir kuo skubiau nešam į vėsią patalpą. Valgyti juos galima tik po kelių mėnesių, bet traškumas ir skonis tikrai verti palaukti ir kelis mėnesius.

Skanaus!

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų