0.5 kilogramo | kiauliena |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
400 gramų | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Makaronų apkepas su pievagrybiais
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Spageti su lašiša ir krevetėmis
- Ryžių pudingas
- Lazanija su baziliku
- Spagetti makaronai su mėsos padažu
- Makaronai su sardelėmis
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Įdaryti makaronų vamzdeliai su pievagrybiais
- Spageti su pievagrybiais ir daržovėmis
- Vištienos ir ryžių troškinys
- Vištiena su ryžiais
- Sojos faršas su makaronais
- Spaghetti
- Ryžių košė su vaisiais
- Kepti ryžiai
- Jautienos čili su makaronais
- Ryžių apkepas
- Makaronai su daržovėmis
Plovas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena,
0.5 kilogramo -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Ryžiai,
400 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Morkas nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas bei svogūną.
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius.
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai.