
0.5 kilogramo | kiauliena |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
400 gramų | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Spageti su pievagrybiais ir daržovėmis
-
Pomidorų ir makaronų apkepas
-
Spageti su lašiša ir krevetėmis
-
Spageti su kukuliais
-
Ukrainietiškas ryžių apkepas
-
Makaronai Ta gliatelle su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
-
Makaronai su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Kepti ryžiai
-
Įdaryti makaronai
-
Spagečiai „bolognese“ su daržovėmis
-
Makaronų ir obuolių apkepas
-
Spagečiai pomidoro
-
Ryžių apkepas su grybais
-
Ryžių apkepas
-
Moliūgų ir ryžių apkepas
-
Studentiški "Mildės" makaronai
-
Makaronų apkepas su kalakutiena
-
Ryžių pudingas
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Pasta Marino
Plovas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena,
0.5 kilogramo -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Ryžiai,
400 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Morkas nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas bei svogūną.
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius.
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai.