
0.5 kilogramo | kiauliena |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
400 gramų | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrio ir makaronų apkepas
-
Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
-
Makaronai su česnakiniu padažu
-
Lazanija su sūriu ir kiauliena
-
Plovas orkaitėje
-
Kukulaičiai su sultinyje virtais makaronais
-
Lazanija su lašiša
-
Makaronai su avokadų padažu
-
Makaronų apkepas su kalakutiena
-
Netikra lazanija
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Itališki vamzdeliai su mėsa
-
Ryžių rizotas
-
Silkės apkepas su ryžiais
-
Varškės apkepas su ryžiais
-
Sotūs pietūs
-
Skryliai su šoninės padažu
-
Pomidorų ir makaronų apkepas
-
Kepti suktinukai "Spring rolls" su daržovėmis ir stikliniais makaronais
-
Pasta su grill baklažanais
Plovas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena,
0.5 kilogramo -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Ryžiai,
400 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Morkas nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas bei svogūną.
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius.
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai.