
0.5 kilogramo | kiauliena |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
400 gramų | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronų ir obuolių apkepas
-
Keptos makaronų kriauklelės su sūrio padažu
-
Makaronai su avokadų padažu
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Lazanija su lašiša
-
Plovas su baklažanais
-
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
-
Netikra lazanija
-
Makaronų apkepas
-
Farfalle makaronai (kaspinėliai) su pomidorų padažu
-
Silkės apkepas su ryžiais
-
Nuostabioji paelija
-
Varškės ir ryžių apkepas
-
Olandiškas ryžių apkepas
-
Kriauklės su įdaru
-
Makaronai su sardelėmis
-
Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Porai su ryžiais
-
Sūrio ir makaronų apkepas
Plovas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena,
0.5 kilogramo -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Ryžiai,
400 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Morkas nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas bei svogūną.
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius.
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai.