Plovas
AUTORIUS:
Dovilė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
0.5 kilogramo kiauliena
1 vienetas svogūnai
2 vienetai morkos
400 gramų ryžiai
2 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Morkas nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
2.
Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas bei svogūną.
3.
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius.
4.
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai.

Populiariausi receptai šią savaitę

Plovas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Morkas nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.

  2. Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas bei svogūną.

  3. Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius.

  4. Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai.

Receptą atsiuntė Dovilė
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų