
0.5 kilogramo | kiauliena |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
400 gramų | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Faršu kimšti makaronai
-
Kepti ryžiai
-
Makaronai su moliūgu
-
Varškės apkepas su ryžiais
-
Makaronai su sardelėmis
-
Kreminiai spagečiai su špinatais
-
Ryžių ir veršienos blyneliai
-
Makaronų apkepas su pievagrybiais
-
Penne makaronai su mėsos padažu
-
Saidos filė su ryžiais
-
Makaronai su faršu
-
Spaghetti Carbonara su špinatais
-
Ryžių makaronai su vištiena ir daržovėmis
-
Lazanija su vištiena
-
Sojos faršas su makaronais
-
Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
-
Spagečiai „bolognese“ su daržovėmis
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Kiauliena su ryžiais ir ananasais
-
Makaronų apkepas su sūriu ir kumpiu
Plovas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena,
0.5 kilogramo -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Ryžiai,
400 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Morkas nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas bei svogūną.
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius.
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai.