
5 vienetai | pomidorai | |
1 vienetas | baklažanai | |
0.25 vieneto | rausvieji svogūnai | |
0.5 vieneto | poras | |
8 vienetai | alyvuogių | |
4 skiltelės | česnakas | |
1 valgomasis šaukštas | vyno actas | |
1 valgomasis šaukštas | parmezano sūris | |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų pasta | |
1 valgomasis šaukštas | prieskoniai salotoms | |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | čiobreliai | |
Tešlai: | ||
1.5 stiklinės | miltai | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
5 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus | |
šiek tiek | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
-
Makaronai su šonine
-
Plovas
-
Pasta su grill baklažanais
-
Garfildo lazanija
-
Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
-
Makaronai su vištiena kario padaže
-
Vaikiški pietūs
-
Ryžių rizotas
-
Ideali vakarienė (spageti su daržovėmis)
-
Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
-
Įdaryti makaronų vamzdeliai su pievagrybiais
-
Makaronai su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Makaronų ir obuolių apkepas
-
Kiauliena su ryžiais ir ananasais
-
Ukrainietiškas ryžių apkepas
-
Plovas orkaitėje
-
Jūreiviški makaronai
-
Pasta Marino
-
Spagečiai a‘la Carbonara
Pasta su grill baklažanais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pomidorai,
5 vienetai -
Baklažanai,
1 vienetas -
Rausvieji svogūnai,
1/4 vieneto -
Poras,
0.5 vieneto -
Alyvuogės,
8 vienetai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Vyno actas,
1 valgomasis šaukštas -
Parmezano sūris,
1 valgomasis šaukštas -
Pomidorų pasta,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai salotoms,
1 valgomasis šaukštas -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Miltai,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
5 valgomieji šaukštai - Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus paskirstyti ant švaraus paviršiaus, padaryti griovelį, į jį įmušti kiaušinį. Berti druskos, Pilti vandens, aliejaus.
Tešlą išminkyti.
Tešlą dėti į švarų dubenį, uždengti plėvelę. 1 valandą palaikyti šaldytuve.
Baklažaną supjaustyti išilgai.
Baklažaną kepti 1 minutę iš abiejų pusių ant įkaitinto griliaus.
Iškepusius baklažanus apibarstyti itališkais prieskoniais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. supjaustyti smulkesnėmis juostelėmis.
Česnakus, svogūną, porus susmulkinti. Pagardinti pipirais, čiobreliais.
Pomidorus supjaustyti. Pagardinti itališkais salotų prieskoniais, druska.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejaus. Sudėti česnakus, svogūnus, porą.
Šiek tiek apkepinus, sudėti pomidorus. Pilti vyno actą. Uždengti dangčiu ir kelias minutes patroškinti.
Alyvuoges susmulkinti, sudėti į keptuvę su pomidorais. Sudėti baklažanus. Pilti pomidorų pastą. Troškinti apie 10 minučių.
Makaronų tešlą leidžiame per makaronų mašinėlę.
Formuojame makaronus.
Makaronus dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 4 minutes.
Makaronus dedame į keptuvę su daržovėmis. Išmaišome. Ant viršaus užtarkuojame sūrio.
Lėkštę apibrastome itališkais salotų prieskoniais.
Makaronus dedame į lėkštę ir paskaniname dar žiupsneliu itališkų prieskonių.