
5 vienetai | pomidorai | |
1 vienetas | baklažanai | |
0.25 vieneto | rausvieji svogūnai | |
0.5 vieneto | poras | |
8 vienetai | alyvuogių | |
4 skiltelės | česnakas | |
1 valgomasis šaukštas | vyno actas | |
1 valgomasis šaukštas | parmezano sūris | |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų pasta | |
1 valgomasis šaukštas | prieskoniai salotoms | |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | čiobreliai | |
Tešlai: | ||
1.5 stiklinės | miltai | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
5 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus | |
šiek tiek | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronai su faršu
-
Faršu kimšti makaronai
-
Garfildo lazanija
-
Makaronai su gražgarsčių pesto padažu ir vyšniniais pomidorais
-
Spageti Carbonara
-
Ryžių ir veršienos blyneliai
-
Makaronai su lašiša
-
Įdaryti makaronai
-
Makaronai su krevetėmis ir vištiena
-
Lazanija su veršiena
-
Tagliatelle Bolognese
-
Makaronų apkepas
-
Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
-
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
-
Daniškas plovas
-
Netikra lazanija
-
Makaronai su avokadų padažu
-
Spagečiai pomidoro
-
Studentiški "Mildės" makaronai
-
Ukrainietiškas ryžių apkepas
Pasta su grill baklažanais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pomidorai,
5 vienetai -
Baklažanai,
1 vienetas -
Rausvieji svogūnai,
1/4 vieneto -
Poras,
0.5 vieneto -
Alyvuogės,
8 vienetai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Vyno actas,
1 valgomasis šaukštas -
Parmezano sūris,
1 valgomasis šaukštas -
Pomidorų pasta,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai salotoms,
1 valgomasis šaukštas -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Miltai,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
5 valgomieji šaukštai - Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus paskirstyti ant švaraus paviršiaus, padaryti griovelį, į jį įmušti kiaušinį. Berti druskos, Pilti vandens, aliejaus.
Tešlą išminkyti.
Tešlą dėti į švarų dubenį, uždengti plėvelę. 1 valandą palaikyti šaldytuve.
Baklažaną supjaustyti išilgai.
Baklažaną kepti 1 minutę iš abiejų pusių ant įkaitinto griliaus.
Iškepusius baklažanus apibarstyti itališkais prieskoniais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. supjaustyti smulkesnėmis juostelėmis.
Česnakus, svogūną, porus susmulkinti. Pagardinti pipirais, čiobreliais.
Pomidorus supjaustyti. Pagardinti itališkais salotų prieskoniais, druska.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejaus. Sudėti česnakus, svogūnus, porą.
Šiek tiek apkepinus, sudėti pomidorus. Pilti vyno actą. Uždengti dangčiu ir kelias minutes patroškinti.
Alyvuoges susmulkinti, sudėti į keptuvę su pomidorais. Sudėti baklažanus. Pilti pomidorų pastą. Troškinti apie 10 minučių.
Makaronų tešlą leidžiame per makaronų mašinėlę.
Formuojame makaronus.
Makaronus dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 4 minutes.
Makaronus dedame į keptuvę su daržovėmis. Išmaišome. Ant viršaus užtarkuojame sūrio.
Lėkštę apibrastome itališkais salotų prieskoniais.
Makaronus dedame į lėkštę ir paskaniname dar žiupsneliu itališkų prieskonių.