2 stiklinės | medus |
300 gramų | kvietiniai miltai |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 stiklinė | rūgpienis |
1 stiklinė | grietinė |
100 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgpienis, grietinė, medus, soda (išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens) ir miltai.
Tešla gerai išplakama. Ji turi būti tiršta, jokiu būdu ne kieta.
Tešla supilama į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepama nekarštoje krosnyje ar orkaitėje (150-170 laipsnių) apie 30-40 min.
Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su cinamonu
- Ciabatta (itališka duona)
- Spurgytės su kremu
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Traškieji sausainiukai
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Sacher tortas Kalėdoms
- Speltos duona duonkepei
- Neapolietiškas pyragas
- Sausainiai su bananais
- Karamelinis keskiukas
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Aguoniniai pyragėliai
- Obuolių pyragas
- Džiūvėsėlių spurgos meduje
- Bananai tešloje
- Žagarėliai
- Keksas su apelsinų sultimis ir razinomis
- Abrikosinis pyragas
- Paprasti lietuviški sausainiai
Minkštas meduolis
- Paruošimo laikas:
-
Medus,
2 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
300 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Rūgpienis,
1 stiklinė -
Grietinė,
1 stiklinė -
Cukrus,
100 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Medus pavirinamas ir atvėsinamas.
Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgpienis, grietinė, medus, soda (išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens) ir miltai.
Tešla gerai išplakama. Ji turi būti tiršta, jokiu būdu ne kieta.
Tešla supilama į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepama nekarštoje krosnyje ar orkaitėje (150-170 laipsnių) apie 30-40 min.
Skanaus
Komentarai (7)
-
Nesamone
2016-02-18 13:50
Permazai miltu.tesla skysta!
-
turbut
2016-02-18 13:48
Pati sio recepto savininke komentuoja
-
niam
2015-12-13 12:13
Ziauriai skanu dar kepsiu per kaledas
-
Ona
2014-03-17 23:51
Meduolis susmego. Kokią klaidą padariau?
-
Deimante
2012-11-26 16:30
Skanus;) :jee: niam niam :super: