| Tešlai: | ||
| 200 mililitrų | kvietiniai miltai | |
| 75 mililitrai | cukrus | |
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
| 125 mililitrai | pienas | |
| 1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
| 50 gramų | sviestas | |
| 1 vienetas | kiaušiniai | |
| Tamsiai tešlai: | ||
| 250 mililitrų | kvietiniai miltai | |
| 75 mililitrai | cukrus | |
| 50 mililitrų | kakava (milteliai) | |
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
| 125 mililitrai | pienas | |
| 50 gramų | sviestas | |
| 1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
| 1 vienetas | kiaušiniai | |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu
-
Kefyro keksiukai su moliūgais
-
Keksiukai su braškiniu kremu
-
Keksiukai “Zebriukai”
-
Šokoladiniai cukinijų keksiukai
-
Citrininis keksas su aguonomis
-
Magiški keksiukai
-
Kapučininiai keksiukai
-
Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
-
Meškiukas su siurprizu
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Keksiukai su juodaisiais serbentais
-
Keksas su aguonomis
-
Keksas su mėlynėmis
-
Sveikuoliški keksiukai
-
Žaismingi keksiukai
-
Kondensuoto pieno keksas
-
Morkų keksiukai
-
Meduoliukai
-
Šokoladinis keksas
''Kiaušinukai''
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kvietiniai miltai,
200 mililitrų -
Cukrus,
75 mililitrai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
125 mililitrai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kvietiniai miltai,
250 mililitrų -
Cukrus,
75 mililitrai -
Kakava, milteliai,
50 mililitrų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
125 mililitrai -
Sviestas,
50 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Po to ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais. Sumaišykite birias ir skystas dalis. Viename dubenyje sumaišoma šviesi tešla, kitame dubenyje sumaišoma tamsi tešla. Šitiems kiaušinukams reikės kiaušinių lukštų, kiaušinių gale padarykite gan dideles skylutes, kad laisvai ištekėtų kiaušinis. Lukštus gerai išplaukite ir užmerkite stipriame druskos tirpale. Tada išimkite lukštus , dar kartą išplaukite ir sudėkite skylute į apačią, kad išdžiūtų. Paimkite specialią keksiukams skirtą skardą, vietą kiekvienam keksiukui išklokite folijos gabalėliu. Į kiekvieną lukštą įpilkite lašelį aliejaus ir pavartykite kiaušinį, aliejaus perteklių išpilkite. Sustakykite lukštus. Į kiekvieną lukštą pilkite tešlą: pilkite tai vienos spalvos, tai kitos spalvos tešlą. Pilkite atsargiai šaukšteliu arba konditeriniais maišeliais. Pripildykite 2/3 lukšto. Kepkite apie 15 min. 170 °C temp. įkaitintoje temperatūroje. Skanaus!
