500 gramų | kvietiniai miltai |
300 mililitrų | pienas |
1.5 arbatinio šaukštelio | mielės |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | sviestas (ištirpintas) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 vienetai | kiaušiniai |
Pridedame sviesto ir maišome, kol ištirpsta mielės.
Išsijoti miltai sumaišomi su cukrumi ir druska, supilame pieną, mieles su sviestu, mušame kiaušinius ir medine mentele išmaišome.
Išminkome tešlą.
Suformuojame ovalios formos kepalą.
Atsargiai perkeliame duoną ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 1 val., kad pakiltų.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir kepame duoną apie 40-50 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladiniai pyragaičiai su riešutais
- Obuolių spurgos be mielių
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kopūstų įdaru
- Sūrio ir svogūnų pyragas
- Šviesi duonukė su mėtų skoniu
- Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
- Šokoladiniai sausainiai
- Avižiniai sausainiai
- Minkštas meduolis
- Sausainiai su migdolais
- Velykinė pynė
- Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
- Sausainiai „Kalėdų eglutės“
- Žiemos skanumynas
- Bananinis pyragas
- Tortas „Bitutė“
- Svogūnų pyragas
- Keksiukai su maskarponės-spanguolių kremu
- Olandiški sausainėliai su majonezu
- Sūrio keksiukai
Naminė duona
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Pienas,
300 mililitrų -
Mielės,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas, ištirpintas,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pienas turi būti šildomas šiek tiek didesnėje nei kambario temperatūroje. Mieles sumaišome su šaukštu cukraus ir užpilame šiek tiek pieno.
Pridedame sviesto ir maišome, kol ištirpsta mielės.
Išsijoti miltai sumaišomi su cukrumi ir druska, supilame pieną, mieles su sviestu, mušame kiaušinius ir medine mentele išmaišome.
Išminkome tešlą.
Suformuojame ovalios formos kepalą.
Atsargiai perkeliame duoną ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 1 val., kad pakiltų.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir kepame duoną apie 40-50 min.
Komentarai (6)
-
Butkus
2013-09-07 22:00
Mano mama labai skaniai kepa viska ciau
-
staras
2011-09-18 19:48
kokia čia lina tyčiojasi iš duonos....? :bloga: 8-| :-x
-
SAMANTA
2011-06-27 13:04
skanu ir paprasta :super:
-
Lina
2011-06-27 08:13
fu %-) Nevalgykit