
500 gramų | kvietiniai miltai |
30 gramų | mielės |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | pienas (šiltas) |
200 gramų | sviestas (formelėms patepti) |
4 vienetai | kiaušiniai (tryniai, patepimui) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | sviestas (formelėms patepti) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai, patepimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinis pyragaitis mikrobangėje
-
Neapolietiškas pyragas
-
Duona su imbieru ir česnaku
-
Kopūstų duonelė
-
Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
-
Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Bandelės su grybais
-
Morkų pyragaičiai
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Evelinos varškės pyragas
-
Kukurūzų pyragas su moliūgu
-
Pyragas "Kiaušinienė"
-
Moliūgų pyragas
-
Keksas su razinomis
-
Šakotis (bankuchenas)
-
Apelsininis pyragas
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Vafliai su graikiniais riešutais
-
Avižų ir kokosų juostelės
Mielinės bandelės

-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas, šiltas,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas, formelėms patepti,
200 gramų -
Kiaušiniai, tryniai, patepimui,
4 vienetai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Sviestas, formelėms patepti
-
Kiaušiniai, tryniai, patepimui,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles sumaišyti su pienu, cukrumi ir žiupsneliu miltų. Palaikyti apie 15 minučių. Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę. Išlydytą sviestą atvėsinti ir supilti kartu su mielių mase į miltus. Minkyti tešlą, kol nelips prie dubens kraštų. Paskui uždengti rankšluosčiu ir palaikyti apie 30 minučių. Iš tešlos iškočioti volelį, jį padalinti į 20 gabaliukų, o paskui kiekvieną perpjauti į dvi dalis, iš kurių viena dalis yra du trečdaliai tešlos, o kita – vienas trečdalis. Iš jų visų suformuoti rutuliukus. Formeles ištepti sviestu. Įdėti didįjį rutuliuką, viduryje padaryti įdubą ir į ją įdėti mažąjį rutuliuką. Dar palaikyti, kad pakiltų apie 90 minučių. Orkaitę įkaitinti iki 220 0C. Bandeles aptepti kiaušinio tryniu ir kepti apie 15-20 minučių. Skanaus :)