300 gramų | mėlynės |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | kefyras |
200 gramų | cukrus |
200 gramų | kvietiniai miltai |
140 gramų | sviesto, 82% (+šiek tiek formai patepti, tirpintas) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | cukraus pudra (pabarstymui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keksas su mėlynėmis
- Varškinis keksas
- Keksiukai "Raudonasis aksomas"
- ''Kiaušinukai''
- Medaus pyragas su riešutais
- Marmurinis kavos keksas
- Kalėdiniai keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Morkų keksiukai
- Citrininė gaiva
- Obuoliniai keksiukai
- Kiaušinių keksiukai
- Vaniliniai keksiukai su šokoladu ir avietėmis
- Varškės keksas
- Keksiukai su uogomis
- Šokoladiniai keksiukai
- Moliūgo keksas su vyšniomis
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Keksiukai – saldukai
- Keksiukai su šviežiomis uogomis
Keksas su mėlynėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Mėlynės,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kefyras,
200 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Sviestas, 82%, +šiek tiek formai patepti, tirpintas,
140 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Cukraus pudra, pabarstymui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi. Įpilti tirpintą sviestą, kefyrą ir viską gerai išmaišyti.
Suberti miltus ir kepimo miltelius, įmaišyti mėlynes. Viską gerai išmaišyti.
Kekso formą ištepti sviestu arba naudoti silikoninę formą. Supilti paruoštą masę į formą.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigti į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepti dar 5 min. ir vėl tikrinti.
Šiek tiek atvėsusį pabarstyti cukraus pudra.
Komentarai