0.5 kilogramo | tešla (sluoksniuota, šaldyta) | |
6 vienetai | obuoliai (rūgštūs) | |
12 arbatinių šaukštelių | uogienė (bruknių) | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 žiupsnelis | cinamonas | |
2 valgomieji šaukštai | dižono garstyčios | |
2 pakeliai | vanilinis cukrus | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragėliais su brokoliais ir keptais svogūnais
- Pyragaičiai su obuoliais
- Mascarponės keksiukai
- Mielinė bulka su razinomis
- Pyragėliai su sūriu
- Avietiniai keksiukai
- Imbieriniai keksiukai
- Prabangūs kakavos pyragaičiai
- Obuoliniai keksiukai
- Obuolių pyragėliai su cinamonu
- Bandelės su varške
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais
- Bananai tešloje
- Obuolių spurgos be mielių
- Tartaletės su vaisiais
- Spurgos su meile ir varške
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Šokoladiniai pyragaičiai su riešutais
- Spurgos
- Morkų keksiukai
Obuoliai skarelėse
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Tešla, sluoksniuota, šaldyta,
0.5 kilogramo -
Obuoliai, rūgštūs,
6 vienetai -
Uogienė, bruknių,
12 arbatinių šaukštelių -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 žiupsnelis -
Dižono garstyčios,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
2 pakeliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, perpjaukite skersai pusiau ir apšlakstykite citrinos sultimis. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
Atšildykite sluoksniuotą tešlą, supjaustykite 10 X 10 cm dydžio kvadratėliais. Į kvadratėlio vidurį dėkite paruoštą obuolio puselę, apibarstykite cinamono ir cukraus mišiniu, dėkite bruknių uogiene.
Tešlos kraštus patepkite kiaušinių plakiniu ir padarykite vokelį, užspauskite kraštus ir vėl aptepkite kiaušinių plakiniu.
Paruoštus pyragėlius dėkite į kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje iki 210° C temperatūros orkaitėje apie 25 minutes, kol pyragėliai gražiai pagels.