150 mililitrų | kondensuotas pienas |
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
šiek tiek | druska |
450 gramų | kvietiniai miltai |
50 gramų | sviestas |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sezamo sausainiai
- Sausainiai „Mano meilei“
- Trapi širdelė
- Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis ir riešutais
- Sausainiai su šokoladu
- Apelsininiai sausainiukai
- Varškės sausainiai
- Aguoniniai sausainėliai
- Sausainiai su džiovintais ananasais
- Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
- Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
- Sausainiai su varške
- Žiemos skanumynas
- Kalėdinė eglutė
- Kūčiukai (šlyžikai)
- Sūrinukai
- Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
- Mielieji šuniukai
- Sviestiniai sausainiai su levandomis
- Riešutinės širdelės
Naminiai riestainiukai
- Paruošimo laikas:
-
Kondensuotas pienas,
150 mililitrų -
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Sviestas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kondensuotą pieną pašildome, kad būtų skystesnis.
Įmaišome išplaktus kiaušinių trynius (1 pasiliekame aptepimui), vanilę, cinamoną, druską, sodą ir ištirpintą sviestą.
Beriame miltų ir maišome. Kai tešla nebesimaišo su šaukštu baigiami minkyti rankomis.
Gerai išminkytą tešlą padaliname į kelias dalis (aš padalinau į 5 dalis) ir išsukame plonus volelius. Supjaustome gabaliukais ir suformuojame riestainiuko formas.
Sudedame į kepimo skardą, aptepame kiaušinio trynio plakiniu ir kepame 10 - 15 min. 180-190° C orkaitėje.
Skanaus!
Komentarai (5)
-
Tetis virtuveje
2015-12-02 09:04
blogas receptas, miltu tiek nereikia, max 350-400g miltu. o seip iskepus gaunasi skonis kaip dziuveseliu, tad kita syki kepdamas, bandysiu paekspermentuoti idedamas kepimo milteliu