180 gramų | miltai (SPELTA) |
100 gramų | sviestas |
5 valgomieji šaukštai | kakava |
1 pakelis | tirpios kavos |
200 gramų | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
80 mililitrų | pienas |
50 mililitrų | aliejaus |
80 mililitrų | vyšnių sirupas |
0.5 stiklinės | konservuotų vyšnių |
Sumaišome visus likusius produktus (išskyrus vyšnias).
Gautą masę pilam į sausų produktų mišinį, gerai išplakame.
Jei masė per skysta, įplakame dar šiek tiek miltų.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Viską suplakame ir puošiame.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūrio pyragėliai
- Obuolių pyragaičiai
- Paprastas obuolių pyragas
- Dieviški eklerai
- Plikytos tešlos pyragaičiai
- Šventiniai žaliukai
- Bulvinės bandelės
- Spurgytės su kremu
- Imbieriniai keksiukai
- Želiniai pyragėliai
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
- Plikyti sausainiai su kremu
- Keksiukai
- Keksiukai su spanguolėmis
- Prancūziški rageliai su migdolais
- Obuoliniai keksiukai
- Papajaus pyragėliai
- Šokoladiniai keksiukai
- Naminiai riestainiukai
- Trupiniuotis
Keksiukai su vyšniomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Miltai, SPELTA,
180 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kakava,
5 valgomieji šaukštai -
Tirpi kava,
1 pakelis -
Cukrus,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas,
80 mililitrų -
Aliejus,
50 mililitrų -
Vyšnių sirupas,
80 mililitrų -
Konservuotos vyšnios,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visus sausus ingredientus sumaišome, sutriname kartu su minkštu sviestu (aš tryniau rankomis iki smiltelių).
Sumaišome visus likusius produktus (išskyrus vyšnias).
Gautą masę pilam į sausų produktų mišinį, gerai išplakame.
Jei masė per skysta, įplakame dar šiek tiek miltų.I formelių dugną (naudoju silikonines ir popierines) įdedame po 3 - 4 vyšnias (nusausintas, be kauliukų) ir uždengiame po kupiną šaukštą tešlos (paliekame po 1 cm nuo krašto).
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.Kremui naudojau maskarponės sūrį (1 mažą indelį), saldžią kakavą (5 v.š.) ir sirupą iš uogienės (2 v.š.).
Viską suplakame ir puošiame.
Skanaus!