"Ledinis" obuolių pyragas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
7 vienetai obuoliai
5 vienetai kiaušiniai
250 gramų kvietiniai miltai
250 gramų cukrus
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Baltymus kitame puode su miksreiu išplakame iki standžių putų. Abi mases kartu sumaišome, įsijojame miltus. Atsargiai išmaišome ir tešlą pilame į kepimo formą. Obuolius išdarinėjame, supjaustome žiedais, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Tuos žiedus panardiname į tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
Taigi, kepimo laikas. Mano senutėje elektrinėje orkaitėje, kurioje niekad tiksliai nežinodavau, koks karštis nustatytas, iškepdavo per 30-35 min. Naujoje 180 laipsnių temperatūroje kepė valandą. Patariu kepant pirmą kartą labai sekti laiką. Ar pyragas iškepė, tikrink mediniu smeigtuku. Iškepusį pyragą 10 min. palaikyk šiltoje orkaitėje, kad nesukristų.

Populiariausi receptai šią savaitę

"Ledinis" obuolių pyragas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Baltymus kitame puode su miksreiu išplakame iki standžių putų. Abi mases kartu sumaišome, įsijojame miltus. Atsargiai išmaišome ir tešlą pilame į kepimo formą. Obuolius išdarinėjame, supjaustome žiedais, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Tuos žiedus panardiname į tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
Taigi, kepimo laikas. Mano senutėje elektrinėje orkaitėje, kurioje niekad tiksliai nežinodavau, koks karštis nustatytas, iškepdavo per 30-35 min. Naujoje 180 laipsnių temperatūroje kepė valandą. Patariu kepant pirmą kartą labai sekti laiką. Ar pyragas iškepė, tikrink mediniu smeigtuku. Iškepusį pyragą 10 min. palaikyk šiltoje orkaitėje, kad nesukristų.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų