400 gramų | salierai (stiebų) |
2 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
50 gramų | šaltai rūkytos šoninės |
2 skiltelės | česnakas (didelių) |
0.5 arbatinio šaukštelio | džiovintų petražolių |
2 žiupsneliai | baltieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų sriuba
- Saldi agrastų sriuba
- Tiršta žirnių sriuba
- Sriuba (Sopa criolla)
- Svogūnų sriuba
- Trinta morkų ir moliūgų sriuba
- Trinta brokolių sriuba
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Kreminė bulvių sriubytė
- Svogūnų trinta sriuba
- Rugpjūčio skonis
- Žiedinių kopūstų tyrė
- Trinta moliūgų sriuba
- Moliūgo kisielius
- Alaus sriuba
- Šalta daržovių ir paukštienos sriuba
- Pieniška moliūgų sriuba
- Šalta pomidorų ir baziliko sriuba
- Arvydo pertrinta brokolių sriuba
- Gaspačas
Kreminė salierų sriuba
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Salierai, stiebų,
400 gramų -
Bulvės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Šaltai rūkyta šoninė,
50 gramų -
Česnakas, didelių,
2 skiltelės -
Džiovintos petražolės,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Baltieji pipirai,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir kepiname ~5 min.
Česnaką nulupame, susmulkiname, pakepiname ~2 min kartu su svogūnu.
Bulves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais, salierų stiebus supjaustome nedideliais gabalėliais. Bulves ir salierą sudedame į keptuvę su svogūnu ir česnaku, pakepiname ant vidutinės ugnies ~10 min.
Puode užverdame 750 ml vandens, sudedame apkepintas daržoves, verdame ant vidutinės ugnies ~15 min, kol bulvės suminkštėja. Pagardiname prieskoniais ir druska pagal skonį. Sriubą sutriname blenderiu, jei norite skystesnės sriubos, įpilkite daugiau virinto vandens.
Šoninę labai smulkiai supjaustome, pakepiname keptuvėje, kol gabaliukai apskrus, po to išimame iš keptuvės. Sriubą supilame į dubenėlius ir apibarstome šonine, skanaus! Papildomai galite naudoti 0,5 vištienos sultinio kubelio arba vandenį pakeisti tikru vištienos sultiniu. Sriuba labai skani ir netrinta, tik siūlyčiau pagardinti grietine arba pienu.