| 400 gramų | salierai (stiebų) |
| 2 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
| 1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
| 50 gramų | šaltai rūkytos šoninės |
| 2 skiltelės | česnakas (didelių) |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | džiovintų petražolių |
| 2 žiupsneliai | baltieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sriuba (Sopa criolla)
-
Alaus sriuba
-
Prancūziška bulvių sriuba
-
Šalta pomidorų ir baziliko sriuba
-
Trinta burokelių sriuba
-
Petražolių sriuba
-
Trinta pomidorų sriuba su sūriu
-
Trinta morkų ir moliūgų sriuba
-
Kaliforniška šparagų sriuba
-
Gardi moliūgų sriuba
-
Pertrinta pievagrybių sriuba
-
Mėlynių sriuba
-
Trinta moliūgų sriuba su pievagrybiais ir sūriu
-
Keptų moliūgų sriuba su vištiena
-
Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
-
Sveikuoliška rudeninė moliūgo sriuba
-
Pievagrybių sriuba su kiaušiniu
-
Svogūnų sriuba
-
Moliūgų sriuba
-
Sriuba su konservuotais žirneliais
Kreminė salierų sriuba
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Salierai, stiebų,
400 gramų -
Bulvės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Šaltai rūkyta šoninė,
50 gramų -
Česnakas, didelių,
2 skiltelės -
Džiovintos petražolės,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Baltieji pipirai,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir kepiname ~5 min.
Česnaką nulupame, susmulkiname, pakepiname ~2 min kartu su svogūnu.
Bulves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais, salierų stiebus supjaustome nedideliais gabalėliais. Bulves ir salierą sudedame į keptuvę su svogūnu ir česnaku, pakepiname ant vidutinės ugnies ~10 min.
Puode užverdame 750 ml vandens, sudedame apkepintas daržoves, verdame ant vidutinės ugnies ~15 min, kol bulvės suminkštėja. Pagardiname prieskoniais ir druska pagal skonį. Sriubą sutriname blenderiu, jei norite skystesnės sriubos, įpilkite daugiau virinto vandens.
Šoninę labai smulkiai supjaustome, pakepiname keptuvėje, kol gabaliukai apskrus, po to išimame iš keptuvės. Sriubą supilame į dubenėlius ir apibarstome šonine, skanaus! Papildomai galite naudoti 0,5 vištienos sultinio kubelio arba vandenį pakeisti tikru vištienos sultiniu. Sriuba labai skani ir netrinta, tik siūlyčiau pagardinti grietine arba pienu.
