1 vienetas | kiaulės galva (nedidelė) |
250 gramų | kiaulės kepenys |
2 vienetai | batonas (riekės) |
2 vienetai | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | salierai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | pomidorai |
1 vienetas | agurkų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avokado užtepėlė
- Pyragėliai su kmynais
- Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
- Greitieji sūrio ir šoninės iešmeliai
- Paprikų suktinukai
- Briuselio kopūstų ir kumpio šašlykai
- Krabų mėsos „Rafaelo“
- Kepti kiaušiniai
- Sumuštiniai su lašiša
- Karšti sumuštiniai su šprotais
- Sūrio lazdelės
- Fokačija su pagardais
- Vytintos stintos
- Kepta duona su įmantriu padažu
- Piršteliai su aguonomis
- Įdaryti pievagrybiai
- Kalakutienos kepsneliai
- Virtinukai iš SPELTOS miltų su varškės ir špinatų įdaru
- Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
- Silkė su ryžiais
Kiaulės galvos vyniotinis
-
Kiaulės galva, nedidelė,
1 vienetas -
Kiaulės kepenys,
250 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Taukai (kiaulių),
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas - Salierai
- Petražolės
- Juodieji pipirai
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Druska
-
Pomidorai,
1 vienetas -
Agurkai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuvalyta kiaulės galva perpjaunama, išimami kaulai, užsiuvamos akių angos ir aplyginama mėsa. Galvos mėsa (paliekant odą), kepenys, išmirkytas ir nuspaustas batonas, riebaluose pakepintas svogūnas sumalami. Į gautą masę įberiama prieskonių ir gerai išmaišoma. Į kiaulės galvos odą sudedama masė, susukama, surišama, galai užsiuvami. Vanduo su prieskoninėmis daržovėmis bei prieskoniais užvirinamas, į jį dedamas vyniotinis ir verdamas 2—3 val. Atšaldytas tame pačiame sultinyje vyniotinis išimamas ir paslegiamas. Tiekiamas supjaustytas, papuoštas pomidorų, agurkų griežinėliais.