
130 mililitrų | cukrus |
240 gramų | margarinas (Rama, kepiniams) |
550 mililitrų | kvietiniai miltai |
40 g Rama margarino kepiniams
2 kiaušiniai
160 ml šviesaus sirupo, klevų sirupo arba medaus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
400 ml (300 g) rudojo cukraus
100 g datulių be kauliukų
100-150 g paskrudintų lazdyno riešutų
150 g pasirinktų džiovintų vaisių
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Maždaug 20x30 cm dydžio kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Margariną supjaustykite gabalėliais ir, sudėję į virtuvinį kombainą, suplakite su cukrumi. Sudėkite miltus. Paplakite dar, kol tešla taps puri. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir 10 minučių pašaldykite. Kepkite 25 minutes. Išlydę margariną jį šiek tiek atvėsinkite. Paskui išlydytą margariną, suplaktus kiaušinius, sirupą, vanilinį cukrų ir rudajį cukrų suplakite į vientisą masę. Sukrėskite tešlą ant iškepto pagrindo ir paviršių apibarstykite datulių gabalėliais, smulkintais lazdyno riešutais ir pjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 25 minutes. Prieš patiekdami vieną valandą atvėsinkite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tinginys su riešutais
-
Pieniški saldainiai
-
Rafaelo
-
Ledų tortas su šokolado batonėliais
-
Morengai
-
Saldūs rutuliukai
-
Saldainukai "Brigadeiros"
-
Karamelinės lazdelės
-
Šokoladiniai kamuoliukai
-
Imbieriniai vaisių - riešutų saldainiai
-
Imbieriniai cukatai
-
Vynuogės šokolade
-
Mini pavlovos
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Obuolių saldainiai ''Mėnulio skalda"
-
Irisiniai saldainiai
-
Popsiukai šokolade
-
„Baltosios gėlės“
-
Migdoliniai triufeliai
-
Avižų ir kokosų juostelės
Žiemos skanumynas

- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
130 mililitrų -
Margarinas, Rama, kepiniams,
240 gramų -
Kvietiniai miltai,
550 mililitrų
Įdarui papildomai reikės:
40 g Rama margarino kepiniams
2 kiaušiniai
160 ml šviesaus sirupo, klevų sirupo arba medaus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
400 ml (300 g) rudojo cukraus
100 g datulių be kauliukų
100-150 g paskrudintų lazdyno riešutų
150 g pasirinktų džiovintų vaisių
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Maždaug 20x30 cm dydžio kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Margariną supjaustykite gabalėliais ir, sudėję į virtuvinį kombainą, suplakite su cukrumi. Sudėkite miltus. Paplakite dar, kol tešla taps puri. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir 10 minučių pašaldykite. Kepkite 25 minutes. Išlydę margariną jį šiek tiek atvėsinkite. Paskui išlydytą margariną, suplaktus kiaušinius, sirupą, vanilinį cukrų ir rudajį cukrų suplakite į vientisą masę. Sukrėskite tešlą ant iškepto pagrindo ir paviršių apibarstykite datulių gabalėliais, smulkintais lazdyno riešutais ir pjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 25 minutes. Prieš patiekdami vieną valandą atvėsinkite.