
Keptas triušis garstyčių ir medaus marinate
Porcijų skaičius:
3
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų | triušiena |
6 vienetai | bulvių |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
1 žiupsnelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Ant triušienos užberkite mėgstamų prieskonių, druskos, apšlakstykite aliejumi, kad mėsa taptu drėgnesnė. Atskirame dubenėlyje gerai išmaišykite šaukštą garstyčių ir medaus. Sukrėskite viską ant triušienos, išmaišykite ir palikite valandai kambario temperatūroje.
2.
Bulves perpjaukite pusiau, apšlakstykite citrinu sultimis, kad nepajuoduotų, įberkite druskos, prieskonių ir trumpam palikite.
3.
Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių, nes nuo medaus triušis gali prikepti. Išdėliokite triušienos gabaliukus, o į tarpus sudėkite bulves. Į skardą įpilkite šiek tiek vandens, užklokite folija ir kepkite orkaitėje 200°C temp. apie 40 - 60 min. Tada nuimkite foliją ir dar kepkite, kol gražiai paruduos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kulšelės tešloje
-
Varškės ir bulvių plokštainis
-
Varškėčiai su klevų sirupu
-
Gardusis šašlykas majoneze
-
Kepsniukai su sūriu
-
Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
-
Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą
-
Vegetariški čeburėkai
-
Grikių apkepas
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Bulvių košė su vištiena
-
Kelmučių kotletukai
-
Troškinta vištiena ananasų sultyse
-
Karpis, troškintas piene
-
Rūkytas kumpis, keptas folijoje
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
Kiškis keptas su obuoliais
-
Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
-
Bulvių plokštainis
-
Moliūgų kotletukai
Keptas triušis garstyčių ir medaus marinate
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Triušiena,
500 gramų -
Bulvės,
6 vienetai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ant triušienos užberkite mėgstamų prieskonių, druskos, apšlakstykite aliejumi, kad mėsa taptu drėgnesnė. Atskirame dubenėlyje gerai išmaišykite šaukštą garstyčių ir medaus. Sukrėskite viską ant triušienos, išmaišykite ir palikite valandai kambario temperatūroje.
Bulves perpjaukite pusiau, apšlakstykite citrinu sultimis, kad nepajuoduotų, įberkite druskos, prieskonių ir trumpam palikite.
Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių, nes nuo medaus triušis gali prikepti. Išdėliokite triušienos gabaliukus, o į tarpus sudėkite bulves. Į skardą įpilkite šiek tiek vandens, užklokite folija ir kepkite orkaitėje 200°C temp. apie 40 - 60 min. Tada nuimkite foliją ir dar kepkite, kol gražiai paruduos.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...