
Keptas triušis garstyčių ir medaus marinate
Porcijų skaičius:
3
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų | triušiena |
6 vienetai | bulvių |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
1 žiupsnelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Ant triušienos užberkite mėgstamų prieskonių, druskos, apšlakstykite aliejumi, kad mėsa taptu drėgnesnė. Atskirame dubenėlyje gerai išmaišykite šaukštą garstyčių ir medaus. Sukrėskite viską ant triušienos, išmaišykite ir palikite valandai kambario temperatūroje.
2.
Bulves perpjaukite pusiau, apšlakstykite citrinu sultimis, kad nepajuoduotų, įberkite druskos, prieskonių ir trumpam palikite.
3.
Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių, nes nuo medaus triušis gali prikepti. Išdėliokite triušienos gabaliukus, o į tarpus sudėkite bulves. Į skardą įpilkite šiek tiek vandens, užklokite folija ir kepkite orkaitėje 200°C temp. apie 40 - 60 min. Tada nuimkite foliją ir dar kepkite, kol gražiai paruduos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprasti balandėliai
-
Džiūvėsiuose kepta žuvis
-
Bulvių pica su grybais
-
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
-
Makaronai su faršu
-
Pikantiškas kiaulienos šašlykas
-
Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
-
Žuvies apkepas
-
Rudens įkvėptas plovas
-
Šašlykai kepti elektriniame gilyje „Greiti ir pasiutusiai skanūs“
-
Lašišos apkepas su špinatais
-
Varškės virtinukai
-
Žuvis krakmolo apvalkale
-
Kepta stinta
-
Ant grotelių kepta žuvis
-
Kiaušinienė su varške
-
Jautienos nugarinės šašlykas
-
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
-
Aštrūs sparneliai
-
Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
Keptas triušis garstyčių ir medaus marinate
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Triušiena,
500 gramų -
Bulvės,
6 vienetai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ant triušienos užberkite mėgstamų prieskonių, druskos, apšlakstykite aliejumi, kad mėsa taptu drėgnesnė. Atskirame dubenėlyje gerai išmaišykite šaukštą garstyčių ir medaus. Sukrėskite viską ant triušienos, išmaišykite ir palikite valandai kambario temperatūroje.
Bulves perpjaukite pusiau, apšlakstykite citrinu sultimis, kad nepajuoduotų, įberkite druskos, prieskonių ir trumpam palikite.
Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių, nes nuo medaus triušis gali prikepti. Išdėliokite triušienos gabaliukus, o į tarpus sudėkite bulves. Į skardą įpilkite šiek tiek vandens, užklokite folija ir kepkite orkaitėje 200°C temp. apie 40 - 60 min. Tada nuimkite foliją ir dar kepkite, kol gražiai paruduos.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...