500 gramų | triušiena |
6 vienetai | bulvių |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
1 žiupsnelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos filė suktinukai su įdaru
- Kiaulienos šašlykai
- Kotletai lenkiškai
- Havajų pica
- Daržovių kugelis
- Vištiena su persikais ir kariu
- Grilyje keptos salotos su mėsa
- Aštrūs vištienos sparneliai
- Kiaulienos kepsneliai su majonezu
- Makaronų su dešra apkepas
- Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
- Lašiša folijoje
- Perlinių kruopų apkepas
- Įdaryta velykinė antis
- Skani zuvytė
- Žuvis tešloje
- Šonkauliukai troškinti pomidorų padaže
- Varškėtukai
- Vištienos pyragas su grybais
- Karpis su salotomis
Keptas triušis garstyčių ir medaus marinate
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Triušiena,
500 gramų -
Bulvės,
6 vienetai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ant triušienos užberkite mėgstamų prieskonių, druskos, apšlakstykite aliejumi, kad mėsa taptu drėgnesnė. Atskirame dubenėlyje gerai išmaišykite šaukštą garstyčių ir medaus. Sukrėskite viską ant triušienos, išmaišykite ir palikite valandai kambario temperatūroje.
Bulves perpjaukite pusiau, apšlakstykite citrinu sultimis, kad nepajuoduotų, įberkite druskos, prieskonių ir trumpam palikite.
Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių, nes nuo medaus triušis gali prikepti. Išdėliokite triušienos gabaliukus, o į tarpus sudėkite bulves. Į skardą įpilkite šiek tiek vandens, užklokite folija ir kepkite orkaitėje 200°C temp. apie 40 - 60 min. Tada nuimkite foliją ir dar kepkite, kol gražiai paruduos.