Kalėdinis zuikis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 500 gramų | veršiena |
| 500 gramų | kiauliena |
| 200 gramų | kiaulienos lašiniai |
| 200 gramų | batonas (išmirkytas piene) |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 1 vienetas | morkos |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 0.5 valgomojo šaukšto | druska |
| 0.25 arbatinio šaukštelio | muskatas |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai |
| 2 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
| 1 valgomasis šaukštas | džiovintas raudonėlis (kapoti) |
| 200 gramų | sūris (su pelėsiais) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkos gręžinėlius apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišyti į faršą. Įberti muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėliu ir likusią druską, gerai išminkyti. Iš masės formuoti ritinį, suploti ir viduryje padaryti griovelį. Į jį priberti smulkiai supjaustyto sūrio. Griovelį užtaisyti ir suformuoti zuikį. Skardą patepti aliejumi ir dėti zuikį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos apie 45 min. Patiekti šiltą arba šaltą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mūsų šašlikas
-
Griežčių apkepas su mėsa
-
Veršienos maltiniai
-
Jautienos kotletukai
-
Totoriška aviena su garstyčių padažu
-
Kiaulienos guliašas
-
Su svarainiais troškinta veršiena
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Mėsa su grybų padažu prancuziškai
-
Pjaustytos jautienos nugarinės kepsnys
-
Avienos šonkauliukai
-
Sultingas šnicelis
-
Kepta šoninė
-
Virta marinuotos jautienos nugarinė
-
Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
-
Strėvos suktinis kitaip
-
Kiaulienos faršo kukuliukai įdaryti sūriu
-
Mėsa su apelsinais
-
Kiauliena su imbieru
-
Rusiškas Befstrogenas
Kalėdinis zuikis
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena,
500 gramų -
Kiauliena,
500 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
200 gramų -
Batonas, išmirkytas piene,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Muskatas,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Juodieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Petražolės, kapotos,
2 valgomieji šaukštai -
Džiovintas raudonėlis, kapoti,
1 valgomasis šaukštas -
Sūris, su pelėsiais,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkos gręžinėlius apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišyti į faršą. Įberti muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėliu ir likusią druską, gerai išminkyti. Iš masės formuoti ritinį, suploti ir viduryje padaryti griovelį. Į jį priberti smulkiai supjaustyto sūrio. Griovelį užtaisyti ir suformuoti zuikį. Skardą patepti aliejumi ir dėti zuikį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos apie 45 min. Patiekti šiltą arba šaltą.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...

Komentarai