500 gramų | veršiena |
500 gramų | kiauliena |
200 gramų | kiaulienos lašiniai |
200 gramų | batonas (išmirkytas piene) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
0.5 valgomojo šaukšto | druska |
0.25 arbatinio šaukštelio | muskatas |
0.5 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai |
2 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
1 valgomasis šaukštas | džiovintas raudonėlis (kapoti) |
200 gramų | sūris (su pelėsiais) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jautienos kepsnys
- Troškinta veršiena
- Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
- Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
- Kiaulienos guliašas
- Keptas veršienos kumpis su obuoliais
- Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
- Jautienos šašlykas
- Kiaulienos kepsniai su malta jautiena
- Kėdainių maltinis
- Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
- Paprasti virtinukai su mėsa
- Kepti kotletai su moliūgais
- Tikro dzūko pietūs
- Šeimos mėgstamiausi kepsniukai
- Kiaulienos šašlykas majoneze
- Kiaulienos faršo kukuliukai įdaryti sūriu
- Bačkonių suktinukas
- Vyniotinis Kubilas
- Keptas triušis su ryžiais
Kalėdinis zuikis
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena,
500 gramų -
Kiauliena,
500 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
200 gramų -
Batonas, išmirkytas piene,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Muskatas,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Juodieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Petražolės, kapotos,
2 valgomieji šaukštai -
Džiovintas raudonėlis, kapoti,
1 valgomasis šaukštas -
Sūris, su pelėsiais,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkos gręžinėlius apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišyti į faršą. Įberti muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėliu ir likusią druską, gerai išminkyti. Iš masės formuoti ritinį, suploti ir viduryje padaryti griovelį. Į jį priberti smulkiai supjaustyto sūrio. Griovelį užtaisyti ir suformuoti zuikį. Skardą patepti aliejumi ir dėti zuikį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos apie 45 min. Patiekti šiltą arba šaltą.
Komentarai