
500 gramų | avienos (minkšta) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | svogūnai (laiškai) |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
šiek tiek | aliejaus |
200 gramų | pomidorai |
200 gramų | kiaulienos lašiniai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | svogūnai (laiškai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Guliašas
-
Įdaryta veršiena
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Šašlykas majoneze
-
Kiaulienos suktinukai
-
"Ponios cepelinai"
-
Kotletai lenkiškai
-
Keptos bulvės su mėsa
-
Kiaulienos guliašas
-
Faršu įdarytos bulvės
-
Jautiena kopūstų padaže
-
Šašlykai iškylai
-
Sūrio ir kiaušinių vyniotinis
-
Žuvinto kepsnys
-
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
-
Kiaulienos šašlykai kepti orkaitėje
-
Orkaitėje apkeptos kiaulių kojos
-
Skanūs kiaulienos kepsniukai
-
Šašlykai alaus marinate
Kaukazo šašlykai

- Paruošimo laikas:
-
Aviena, minkšta,
500 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, laiškai
-
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai - Aliejus
-
Pomidorai,
200 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
200 gramų - Petražolės
- Svogūnai, laiškai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aviena supjaustoma 2 cm ilgio ir 1 cm storio gabaliukais, truputį pamušama ir šiek tiek palaikoma iš aliejaus, svogūnų, pipirų, druskos ir sukapotų česnakų paruoštame marinate. Po to ji sumaustoma ant iešmų pakaitomis su svogūnų, pomidorų ir lašiniukų griežinėliais. Kepama ant medžio žarijų arba tiesiog keptuvėje aliejuje ar margarine. Šašlykai paduodami su ryžių koše arba svogūnų laiškais ir apibarstomi petražolių lapeliais.
Komentarai (6)
-
Arvydas Z
2012-11-06 19:36
Visiška nesąmonė!!! Kaukazo šašlykas ir kiauliena yra toks pat absurdiškas derinys kaip "amerikoniškas automobilis" (arba "amerikoniškas" arba 'automobilis'), "amerikoniškas alus" (arba "amerikoniškas" arba "alus"), "truputį nėščia moteris" ir t.t.
Taip pat aviena šašlykui nemušama ir nekepama su pomidorais ir kt daržovėm. Daržovės ir mėsa turi skirtinga terminio apdorojimo laiką, todėl negali būti kepama kartu.
Reikėtų nors kiek išmanyti kulinarijoje ir ypač nacionalinėse virtuvėse, o ne juokinti svietą (ir patiems apsijuokti) demonstruojant tokį neraštingumą.