Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
AUTORIUS:
Onė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Kiek neįprastas ir egzotiškas, bet labai skanus desertas. Kai norisi kažko naujo! Kiek neįprastas ir egzotiškas, bet labai skanus desertas. Kai norisi kažko naujo! Onė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 stiklinės morkos (tarkuotų burokine tarka)
2 stiklinės pienas
1 stiklinė grietinėlė 35 %
1 stiklinė cukrus
1 saujelė anakardžių riešutai
2 valgomieji šaukštai sviestas
1 arbatinis šaukštelis maltas kardamonas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Į didelę keptuvę sudedam tarkuotas morkas, pieną ir grietinėlę. Verdame nuolat pamaišant tol, kol masė sutirštėja, tampa panaši į tešlą, o pieno nebelieka. Tai truks apie 30-40 minučių.
2.
Tuomet suberiame cukrų. Sudėjus cukrų masė vėl taps skysta. Verdame dar apie 10 minučių, kol vėl sutirštės. Nepamirštam nuolat maišyti.
3.
Tada sudedame sviestą ir kardamoną. Pakaitiname dar apie 5 minutes. Kai visa masė tampa tiršta ir vientisa, sudedame ją į stačiakampę lėkštę, palyginam kraštus ir paliekam šaldytuve porai valandų. Atvėsusį ir sustingusį desertą supjaustome gabaliukais ir papuošiame smulkintais anakardžių riešutais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi

Komentarai: 1
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Kiek neįprastas ir egzotiškas, bet labai skanus desertas. Kai norisi kažko naujo! Onė
Gaminimo eiga:
  1. Į didelę keptuvę sudedam tarkuotas morkas, pieną ir grietinėlę. Verdame nuolat pamaišant tol, kol masė sutirštėja, tampa panaši į tešlą, o pieno nebelieka. Tai truks apie 30-40 minučių.

  2. Tuomet suberiame cukrų. Sudėjus cukrų masė vėl taps skysta. Verdame dar apie 10 minučių, kol vėl sutirštės. Nepamirštam nuolat maišyti.

  3. Tada sudedame sviestą ir kardamoną. Pakaitiname dar apie 5 minutes. Kai visa masė tampa tiršta ir vientisa, sudedame ją į stačiakampę lėkštę, palyginam kraštus ir paliekam šaldytuve porai valandų. Atvėsusį ir sustingusį desertą supjaustome gabaliukais ir papuošiame smulkintais anakardžių riešutais.

Receptą atsiuntė Onė
Reklama:

Komentarai (1)


  • Valentina 2017-10-07 14:34

    Butinai pabandisiu pasidaryti.


Daugiau receptų