Biramisu
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų sausainiai (Savoiardi („damų pirštelių“))
500 gramų sūris (maskarponė)
4 vienetai kiaušiniai ((tryniai))
150 gramų cukrus
200 mililitrų kava (juoda)
200 mililitrų alaus
6 valgomieji šaukštai kakava (milteliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi kol masė taps balta. Sudėti maskarponę ir dar kartą išplakti. Alų užvirinti, supilti kavą ir keletą minučių pavirti (mėgstantiems saldžiau įberti maždaug 2 šaukštus cukraus). Skystį supilti į plačią lėkštę, kurioje bus mirkomi sausainiai. Pasiruošti platų, gilų, stačiakampio formos indą (25x30 cm), kuriame bus ruošiamas desertas. Dviem pirštais imti sausainį, jį laikyti horizontaliai. Sausainio apačią vos 1,5 - 2 sekundėms mirktelti (sausainis turi tik šiek tiek sudrėkti, bet nepersisunkti) ir dėti į pagrindinį indą. Šitaip mirkytais sausainiais iškloti visą indo dugną. Ant sausainių, tepti storą sluoksnį maskarponės kremo ir gausiai apibarstyti kakava. Viską kartoti tol, kol gaunami du sausainių, kremo, kakavos sluoksniai. Desertą uždengti ir padėti į šaldytuvą maždaug 6 valandoms.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Biramisu

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi kol masė taps balta. Sudėti maskarponę ir dar kartą išplakti. Alų užvirinti, supilti kavą ir keletą minučių pavirti (mėgstantiems saldžiau įberti maždaug 2 šaukštus cukraus). Skystį supilti į plačią lėkštę, kurioje bus mirkomi sausainiai. Pasiruošti platų, gilų, stačiakampio formos indą (25x30 cm), kuriame bus ruošiamas desertas. Dviem pirštais imti sausainį, jį laikyti horizontaliai. Sausainio apačią vos 1,5 - 2 sekundėms mirktelti (sausainis turi tik šiek tiek sudrėkti, bet nepersisunkti) ir dėti į pagrindinį indą. Šitaip mirkytais sausainiais iškloti visą indo dugną. Ant sausainių, tepti storą sluoksnį maskarponės kremo ir gausiai apibarstyti kakava. Viską kartoti tol, kol gaunami du sausainių, kremo, kakavos sluoksniai. Desertą uždengti ir padėti į šaldytuvą maždaug 6 valandoms.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (3)


  • Zoja 2015-02-10 14:22

    Įdomus variantas :) Reiks pabandyt...


  • to lt 2014-12-17 19:30

    kas cia neteisingai? BIRAMISU nuo zodzio beer, nes tai tiramisu su alumi versija


  • lt 2014-12-17 14:04

    bent žodžius rašyk teisingai


Daugiau receptų