Basturma
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų avienos
2 vienetai svogūnai (laškai)
1 valgomasis šaukštas acto
1 valgomasis šaukštas taukai (kiaulių)
2 vienetai pomidorai
100 gramų svogūnai (laškai)
šiek tiek kvapieji pipirai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Mėsą supjaustykite kuo platesnėmis juostomis (iš 800 g kumpio arba nugarinės turėtų išeiti 4 juostos), lengvai pamuškite, pasūdykite, pabarstykite pipirais, pašlakstykite actu, atskiestu 2 šaukštais vandens, ir sumaišę su žiedeliais pjaustytais svogūnais 3-4 valandas palaikykite šaltai.
Ant kiekvienos juostos dėkite griežinėliais pjaustytų pomidorų, svogūnų, sukite jas pailgais ritinėliais ir užvėrę ant atskirų iešmelių kepkite virš karštų anglių, retkarčiais patepdami taukais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Basturma

Komentarai: 11
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mėsą supjaustykite kuo platesnėmis juostomis (iš 800 g kumpio arba nugarinės turėtų išeiti 4 juostos), lengvai pamuškite, pasūdykite, pabarstykite pipirais, pašlakstykite actu, atskiestu 2 šaukštais vandens, ir sumaišę su žiedeliais pjaustytais svogūnais 3-4 valandas palaikykite šaltai.
Ant kiekvienos juostos dėkite griežinėliais pjaustytų pomidorų, svogūnų, sukite jas pailgais ritinėliais ir užvėrę ant atskirų iešmelių kepkite virš karštų anglių, retkarčiais patepdami taukais.

Reklama:

Komentarai (11)


  • vv 2016-03-15 17:28

    ko gero autorius susimaišė su kitu patiekalu, cia kazkas ne taip:)


  • Virginijus 2015-02-27 14:24

    Šį receptą skaičiau kitame tinklapyje, kur buvo aprašytas avienos šašlykas.Tai akivaizdi klaida.


  • nika 2014-12-15 11:50

    nesamone, ja juk dziovinti reikia :/


  • ndl 2014-10-02 12:19

    jai cia basturnai, tai as jav prezidentas.


  • Arvydas Z 2012-11-02 21:16

    ... į apvoliojimo mišinį dar dedama paprikos: pagal skonį nuo saldžios iki labai aštrios...


  • Arvydas Z 2012-11-02 21:12

    Dažniausiai tokias komedijas krečia mažaraščiai: tėvai dukras krikštija Traviatomis, pomidorų pliurzą pavadina Adžika, o čia - keptą avieną - Basturma :-D.
    "Bastirmak" iš turkų kalbos reiškia "spausti,slėgti", taigi ir Basturmos paruošimas su tuo susijęs.
    Mėsa keliom dienom stipriai pasūdoma, po to, nuplaunama vandeniu ir paslegiama (kaip lietuviškas varškinis sūris), kad išspausti drėgmės perteklių. Po poros dienų padžiaunama 10-15 dienų. Prieš padžiaunant, galima apvolioti pertrintų kumino sėklų, vaistinės ožragės sėklų ir česnako mišiniu. Nepainiokit kumino ir kmyno. Kuminas kitokio skonio ir stipraus kvapo kmyno giminaitis.
    Naudojama jautiena, aviena, ožkiena ir kupranugarių mėsa. Pastaroji brangiausia.
    Griežtai jautienos basturma gamina tik armėnai.
    O šiaip, rašantieji, vien tik iš pagarbos sau, galėtų pasidomėti, apie ką ir kokias nesąmones ruošiasi paviešinti...


  • Raminta 2012-04-20 22:04

    tikrai prajuokino :) Niekas neprilygs tikrai egiptietiškai basturmai! Nesiginčysiu, receptas gal ir neblogas, bet tikra basturma čia net nekvepia....


  • Jurate 2011-10-05 17:01

    Barturma - tai vytinta jautiena.... kokia cia dar aviena kepta :-D prajuokino


  • Alina 2011-04-23 21:54

    kiek zinau basturma tai vytinta jautiena... :-p


Daugiau receptų