
Tešlai: | ||
450 gramų | miltai | |
180 gramų | varškė | |
100 mililitrų | pienas | |
80 mililitrų | aliejaus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
Įdarui: | ||
100 gramų | cukrus | |
2 vienetai | obuoliai | |
2 vienetai | kriaušės | |
1 valgomasis šaukštas | sviestas | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vasaros čeburekai su kiaulienos faršu
-
Naminė balta duona
-
Bandelės vasaros užkandžiams
-
Mielinės bandelės su kokoso įdaru
-
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
-
Bandelės su spanguolėmis
-
Bandelės su bulvėmis
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Keksiukai su mėlynėmis
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Bandelės su kviečiais
-
Bandelės prie arbatos
-
Kvietinės bandelės
-
Bandelės su aguonomis
-
Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
-
Bandelės su grybų įdaru
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
-
Bandelės su lašinukų įdaru
-
Skandinaviškos bandelės
Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Miltai,
450 gramų -
Varškė,
180 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Aliejus,
80 mililitrų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
100 gramų -
Obuoliai,
2 vienetai -
Kriaušės,
2 vienetai -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoškite įdarą: keptuvėje ar nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įdėkite supjaustytus kubeliais obuolius, kriaušes ir cukrų. Kepkite ant mažos ugnies 5 minutes, uždengus dangčiu, kol suminkštės. Nupilkite susidariusį skystį ir atvėsinkite.
Pasiruoškite tešlą: į dubenį įdėkite varškę, įpilkite pieną, aliejų, sudėkite druską, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išminkykite tešlą.
Tešlą iškočiokite ir išspauskite norimo dydžio skritulius (stiklinės ar dubenėlio dydžio). Į kiekvieną tešlos skritulį dėkite įdaro ir užlenkite, tešlos kraštus užspauskite šakute.
Suformuotus pyragėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Pyragėlių viršų ištepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.