Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
AUTORIUS:
Irvyda
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Juk rudenį visur, kur bepasisuksi, obuoliai, kriaušės. Tad siūlau išbandyti pasigaminti tikrai skanių, minkštų ir gardžiai kvepiančių bandelių. Juk rudenį visur, kur bepasisuksi, obuoliai, kriaušės. Tad siūlau išbandyti pasigaminti tikrai skanių, minkštų ir gardžiai kvepiančių bandelių. Irvyda
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
450 gramų miltai
180 gramų varškė
100 mililitrų pienas
80 mililitrų aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinis cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
0.5 arbatinio šaukštelio druska
Įdarui:
100 gramų cukrus
2 vienetai obuoliai
2 vienetai kriaušės
1 valgomasis šaukštas sviestas
Aptepimui:
1 vienetas kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Paruoškite įdarą: keptuvėje ar nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įdėkite supjaustytus kubeliais obuolius, kriaušes ir cukrų. Kepkite ant mažos ugnies 5 minutes, uždengus dangčiu, kol suminkštės. Nupilkite susidariusį skystį ir atvėsinkite.
2.
Pasiruoškite tešlą: į dubenį įdėkite varškę, įpilkite pieną, aliejų, sudėkite druską, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išminkykite tešlą.
3.
Tešlą iškočiokite ir išspauskite norimo dydžio skritulius (stiklinės ar dubenėlio dydžio). Į kiekvieną tešlos skritulį dėkite įdaro ir užlenkite, tešlos kraštus užspauskite šakute.
4.
Suformuotus pyragėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Pyragėlių viršų ištepkite išplaktu kiaušiniu.
5.
Kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Tešlai: Įdarui: Aptepimui:
Autoriaus žodis: Juk rudenį visur, kur bepasisuksi, obuoliai, kriaušės. Tad siūlau išbandyti pasigaminti tikrai skanių, minkštų ir gardžiai kvepiančių bandelių. Irvyda
Gaminimo eiga:
  1. Paruoškite įdarą: keptuvėje ar nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įdėkite supjaustytus kubeliais obuolius, kriaušes ir cukrų. Kepkite ant mažos ugnies 5 minutes, uždengus dangčiu, kol suminkštės. Nupilkite susidariusį skystį ir atvėsinkite.

  2. Pasiruoškite tešlą: į dubenį įdėkite varškę, įpilkite pieną, aliejų, sudėkite druską, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išminkykite tešlą.

  3. Tešlą iškočiokite ir išspauskite norimo dydžio skritulius (stiklinės ar dubenėlio dydžio). Į kiekvieną tešlos skritulį dėkite įdaro ir užlenkite, tešlos kraštus užspauskite šakute.

  4. Suformuotus pyragėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Pyragėlių viršų ištepkite išplaktu kiaušiniu.

  5. Kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Receptą atsiuntė Irvyda
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų