
40 gramų | mielės |
75 gramai | sviestas |
250 mililitrų | pienas |
100 gramų | cukrus (rudas) |
1 arbatinis šaukštelis | kardamonas (maltas) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
500 gramų | kvietiniai miltai |
Kai bandelės dar kartą pakilo, paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite cukraus granulėmis. Bandelės kepamos labai karštoje orkaitėje apie 240 C 8-12 minučių. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės bandelės
-
Spurgos su vyšnių džemu
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Bandelės vyrams
-
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
-
Bandelės vasaros užkandžiams
-
Bandelės su kviečiais
-
Cinamoninės sraigutės
-
Bandelės "Rožytės"
-
Bandelės su varške
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Bandelės su kopūstais
-
Bandelės hamburgeriams
-
Migdolinės bandelės
-
Bandelės su džemu
-
Bandelės su bulvėmis
-
Bandelės su įdaru
-
Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
-
Bandelės su cinamonu
-
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
Švediškos bandelės

- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
40 gramų -
Sviestas,
75 gramai -
Pienas,
250 mililitrų -
Cukrus, rudas,
100 gramų -
Kardamonas, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištrinti su pora šaukštų cukraus ir trupučiu šilto pieno. Tada supilti likusį pieną, pusę miltų ir kiaušinius, viską išmaišyti ir ir uždengus rankšluoščiu palikti valandai pakilti. Po valandos sudėti likusius miltus, sviestą, cukrų, druską, kardamoną ir išminkyti tešlą, kuri turi būti minkšta. Jei labai limpa prie pirštų, pridėti papildomai truputį miltų, bet nepadauginti, nes tešla turi būti minkšta ir puri. Vėl palikti tešlą ramybėje pusvalandžiui, kad pakiltų. Tešlą padalinti į dvi dalis. Iškočioti stačiakampio formos lakštą, maždaug 2 cm storio. Ant lakšto užtepti sviesto apie porą šaukštų užbarstyti cukraus (priklausomai nuo to, kaip saldžiai mėgstate), cinamono, susukti tešlą į volelį ir supjaustyti riekelėmis – štai ir bandelės. Jas dėti į popierines formeles, jei jas naudojate, jei ne, tai tiesiai ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir paliekate dar pusvalandžiui, kad vėl pakiltų.
Kai bandelės dar kartą pakilo, paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite cukraus granulėmis. Bandelės kepamos labai karštoje orkaitėje apie 240 C 8-12 minučių. Skanaus!