| 40 gramų | mielės |
| 75 gramai | sviestas |
| 250 mililitrų | pienas |
| 100 gramų | cukrus (rudas) |
| 1 arbatinis šaukštelis | kardamonas (maltas) |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| šiek tiek | druska |
| 500 gramų | kvietiniai miltai |
Kai bandelės dar kartą pakilo, paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite cukraus granulėmis. Bandelės kepamos labai karštoje orkaitėje apie 240 C 8-12 minučių. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
-
Bandelės su mėsa ir paprikomis
-
Bandelės su kriaušėmis
-
Varškės bandelės
-
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
-
Bandelės su aguonomis
-
Bandelės su daržovių įdaru
-
Naminė bulka su sezamais
-
Bandelės su grybų įdaru
-
Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
-
Zanza
-
Bandelės hamburgeriams
-
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
-
Padangėlės
-
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
-
Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
-
Kumpio ir sūrio bandelės
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
-
Bandelės iš batono
Švediškos bandelės
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
40 gramų -
Sviestas,
75 gramai -
Pienas,
250 mililitrų -
Cukrus, rudas,
100 gramų -
Kardamonas, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištrinti su pora šaukštų cukraus ir trupučiu šilto pieno. Tada supilti likusį pieną, pusę miltų ir kiaušinius, viską išmaišyti ir ir uždengus rankšluoščiu palikti valandai pakilti. Po valandos sudėti likusius miltus, sviestą, cukrų, druską, kardamoną ir išminkyti tešlą, kuri turi būti minkšta. Jei labai limpa prie pirštų, pridėti papildomai truputį miltų, bet nepadauginti, nes tešla turi būti minkšta ir puri. Vėl palikti tešlą ramybėje pusvalandžiui, kad pakiltų. Tešlą padalinti į dvi dalis. Iškočioti stačiakampio formos lakštą, maždaug 2 cm storio. Ant lakšto užtepti sviesto apie porą šaukštų užbarstyti cukraus (priklausomai nuo to, kaip saldžiai mėgstate), cinamono, susukti tešlą į volelį ir supjaustyti riekelėmis – štai ir bandelės. Jas dėti į popierines formeles, jei jas naudojate, jei ne, tai tiesiai ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir paliekate dar pusvalandžiui, kad vėl pakiltų.
Kai bandelės dar kartą pakilo, paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite cukraus granulėmis. Bandelės kepamos labai karštoje orkaitėje apie 240 C 8-12 minučių. Skanaus!
