šiek tiek | kvietiniai miltai |
1 litras | vanduo (40 C) |
1 valgomasis šaukštas | mielės (šviežios) |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 valgomieji šaukštai | saulėgrąžų aliejus |
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.
Ragaujame atvėsusią
Populiariausi receptai šią savaitę
- Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
- Bandelės su kriaušėmis
- Dešrelės tešloje
- Bandelės iš batono
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Bandelės su mėsa ir paprikomis
- Sūrio pyragėliai
- Bandelės su grybais
- Bandelės su cinamonu
- Ruginių miltų bandelės
- Bandelės su cinamonu
- Naminė bulka su sezamais
- Bandelės "Rožytės"
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Cinamoninės sraigutės
- Karštos bandelės
- Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
- Bandelės su aguonomis ir šokoladu
- Mielinės bandelės
- Mielinės bandelės su kokoso įdaru
Naminė balta duona
- Paruošimo laikas:
- Kvietiniai miltai
-
Vanduo, 40 C,
1 litras -
Mielės, šviežios,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Saulėgrąžų aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.
Ragaujame atvėsusią
Komentarai (1)
-
(anonimas)
2012-02-20 15:11
o tai kiek miltu reikia???