Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.
Ragaujame atvėsusią
Naminė balta duona
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| šiek tiek | kvietiniai miltai |
| 1 litras | vanduo (40 C) |
| 1 valgomasis šaukštas | mielės (šviežios) |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
| 2 valgomieji šaukštai | saulėgrąžų aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
-
Žuvies spurgytės
-
Daniškos bandelės
-
Spurgos su vyšnių džemu
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Ruginių miltų bandelės
-
Bandelės širdutės
-
Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
-
Vengriški pyragėliai
-
Bandelės su lašinukų įdaru
-
Aguoninis pyragas
-
Mieliniai riestainiukai
-
Bandelės su grybų įdaru
-
Zanza
-
Naminė bulka su sezamais
-
Sūrio pyragėliai
-
Įdarytos bandelės
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su įdaru
Naminė balta duona
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Kvietiniai miltai
-
Vanduo, 40 C,
1 litras -
Mielės, šviežios,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Saulėgrąžų aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.
Ragaujame atvėsusią
Reklama:
Komentarai (1)
-
(anonimas)
2012-02-20 15:11
o tai kiek miltu reikia???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
