Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.
Ragaujame atvėsusią
Naminė balta duona
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek | kvietiniai miltai |
1 litras | vanduo (40 C) |
1 valgomasis šaukštas | mielės (šviežios) |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 valgomieji šaukštai | saulėgrąžų aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
- Bandelės su kopūstais
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su kumpio įdaru
- "Traškio" bandelė
- Žuvies spurgytės
- Skandinaviškos bandelės
- Sūrio pyragėliai
- Migdolinės bandelės
- Bandelės su kriaušėmis
- Dešriukai
- Bandelės su mėsa ir paprikomis
- Naminė balta duona
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Bandelės su bulvėmis
- Pynutės
- Bandelės su cinamonu
- Varškės bandelės
- Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Bandelės su cinamonu
Naminė balta duona
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Kvietiniai miltai
-
Vanduo, 40 C,
1 litras -
Mielės, šviežios,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Saulėgrąžų aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.
Ragaujame atvėsusią
Reklama:
Komentarai (1)
-
(anonimas)
2012-02-20 15:11
o tai kiek miltu reikia???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...