Kviečių grūdus užmerkti vandenyje. Po dviejų valandų išgriebti ir nusausinti.
Piene ištirpinti mieles. Įberti druskos, sudėti varškę, 2/3 išmirkytų kviečių grūdų ir suberti miltus. Užminkyti tamprią tešlą ir palikti 1 valandą, kad pakiltų.
Iš tešlos padaryti 2 volelius, padalinti juos į 24 dalis ir suformuoti bandeles. Sudėti jas į riebalais išteptą skardą ir palikti kilti 20 minučių.
Likusius kviečių grūdus stambiai sukapoti. Kiekvieną bandelę aptepti drungnu vandeniu ir apibarstyti kapotais kviečiais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol gražiai pagels.
Bandelės su kviečiais
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 175 gramai | kviečiai (grūdai) |
| 400 mililitrų | pienas |
| 50 gramų | mielės |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
| 1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
| 200 gramų | varškė |
| 500 gramų | ruginiai miltai (rupūs) |
| 300 gramų | kvietiniai miltai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės su lašinukų įdaru
-
Bandelės su kopūstais
-
Kvietinės bandelės
-
Greitas užkandis
-
Bandelės su varške
-
Bandelės su cinamonu
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
-
Bandelės su grybų įdaru
-
Lazdelės su sūriu
-
Avižinės bandelės
-
Zanza
-
Bandelės vasaros užkandžiams
-
Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
-
Močiutės kaimiškos dešrelės
-
Aguonų vyniotinukai
-
Arbatinės bandelės
-
Keksiukai su mėlynėmis
-
Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
Bandelės su kviečiais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kviečiai, grūdai,
175 gramai -
Pienas,
400 mililitrų -
Mielės,
50 gramų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Varškė,
200 gramų -
Ruginiai miltai, rupūs,
500 gramų -
Kvietiniai miltai,
300 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kviečių grūdus užmerkti vandenyje. Po dviejų valandų išgriebti ir nusausinti.
Piene ištirpinti mieles. Įberti druskos, sudėti varškę, 2/3 išmirkytų kviečių grūdų ir suberti miltus. Užminkyti tamprią tešlą ir palikti 1 valandą, kad pakiltų.
Iš tešlos padaryti 2 volelius, padalinti juos į 24 dalis ir suformuoti bandeles. Sudėti jas į riebalais išteptą skardą ir palikti kilti 20 minučių.
Likusius kviečių grūdus stambiai sukapoti. Kiekvieną bandelę aptepti drungnu vandeniu ir apibarstyti kapotais kviečiais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol gražiai pagels.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
