Kviečių grūdus užmerkti vandenyje. Po dviejų valandų išgriebti ir nusausinti.
Piene ištirpinti mieles. Įberti druskos, sudėti varškę, 2/3 išmirkytų kviečių grūdų ir suberti miltus. Užminkyti tamprią tešlą ir palikti 1 valandą, kad pakiltų.
Iš tešlos padaryti 2 volelius, padalinti juos į 24 dalis ir suformuoti bandeles. Sudėti jas į riebalais išteptą skardą ir palikti kilti 20 minučių.
Likusius kviečių grūdus stambiai sukapoti. Kiekvieną bandelę aptepti drungnu vandeniu ir apibarstyti kapotais kviečiais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol gražiai pagels.

Bandelės su kviečiais
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
175 gramai | kviečiai (grūdai) |
400 mililitrų | pienas |
50 gramų | mielės |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
200 gramų | varškė |
500 gramų | ruginiai miltai (rupūs) |
300 gramų | kvietiniai miltai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės su aguonomis
-
Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
-
Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Bandelės su mėsa ir paprikomis
-
Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
-
Kumpio ir sūrio bandelės
-
Dešriukai
-
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
-
Mėlynių bandelė
-
Žuvies spurgytės
-
Tobulas mėsainis
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Ruginių miltų bandelės
-
Zanza
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Bandelės su cinamonu
-
Apvaliosios bandelės
-
Bandelės su džemu
-
Daniškos bandelės
Bandelės su kviečiais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kviečiai, grūdai,
175 gramai -
Pienas,
400 mililitrų -
Mielės,
50 gramų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Varškė,
200 gramų -
Ruginiai miltai, rupūs,
500 gramų -
Kvietiniai miltai,
300 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kviečių grūdus užmerkti vandenyje. Po dviejų valandų išgriebti ir nusausinti.
Piene ištirpinti mieles. Įberti druskos, sudėti varškę, 2/3 išmirkytų kviečių grūdų ir suberti miltus. Užminkyti tamprią tešlą ir palikti 1 valandą, kad pakiltų.
Iš tešlos padaryti 2 volelius, padalinti juos į 24 dalis ir suformuoti bandeles. Sudėti jas į riebalais išteptą skardą ir palikti kilti 20 minučių.
Likusius kviečių grūdus stambiai sukapoti. Kiekvieną bandelę aptepti drungnu vandeniu ir apibarstyti kapotais kviečiais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol gražiai pagels.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...