| 800 gramų | pieniškų dešrelių |
| 200 gramų | miltai |
| 200 gramų | sviestas |
| 100 mililitrų | pienas |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 2 valgomieji šaukštai | sezamo sėklų |
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus |
| 7 gramai | sausų mielių |
| 1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės su varške
-
Skandinaviškos bandelės
-
Bandelės su aguonomis
-
"Traškio" bandelė
-
Aguoninis pyragas
-
Bandelės su aguonomis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Sūrio pyragėliai
-
Tobulas mėsainis
-
Sūrio pyragėliai
-
Močiutės kaimiškos dešrelės
-
Ruginių miltų bandelės
-
Apvaliosios bandelės
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės vasaros užkandžiams
-
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
-
Bulvinės bandelės
-
Varškės bandelės
Minkštos bandelės su dešrelėmis
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pieniškos dešrelės,
800 gramų -
Miltai,
200 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sezamo sėklos,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Sausos mielės,
7 gramai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną pašildome iki kambario temperatūros. Suberiame cukrų, mieles ir išplakame, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenėlį uždengiame rankšluostėliu ir padedame šiltai 10-15 minučių, kol suputos.
Didesniame dubenyje sumaišome miltus su žiupsneliu druskos, dedame kambario temperatūroje suminkštėjusį sviestą ir minkome rankomis, kol gausime trupinius.
Į gautus trupinius supilame mieles su pienu ir minkome. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.
Kai tešla jau paruošta, uždengiame ir dedame ją ~1 val į šiltą vietą, kad tešla pakiltų dvigubai.
Po valandos imame tešlą, iškočiojame ir supjaustome juostelėmis. Tuomet imame dešrelę ir aplink ją vyniojame juostelę. Dedame į kepimo skardą.
Tuomet išplakame kiaušinį ir paruoštu plakiniu aptepame bandeles. Ant viršaus apibarstome sezamo sėklomis.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 C (iš viršaus ir apačios funkcija) temperatūroje apie 20 - 25min, kol gražiai apskrunda. Valgome su mėgstamu padažu, pvz., majonezas, pomidorų padažas ir česnakas. Skanaus. :)
