| 1 stiklinė | ryžiai (ilgagrūdžiai) |
| 1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus (šviesus) |
| 5 vienetai | gvazdikėliai |
| 1 valgomasis šaukštas | garstyčios (sėklos) |
| 2 valgomieji šaukštai | kardamonas (ankštelės, grūstos) |
| 2 vienetai | svogūnai (maži, smulkiai supjaustyti) |
| 50 gramų | imbieras (tarkuota šaknis) |
| 2 vienetai | jalapenai (smulkiai pjaustyti) |
| 1 arbatinis šaukštelis | ciberžolė |
| 0.5 valgomojo šaukšto | druska |
| 0.5 stiklinės | anakardžių riešutų (smulkinti) |
| 2 valgomieji šaukštai | kalendra (lapai) |
| 0.5 valgomojo šaukšto | citrinų sultys |
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.
Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.
Skanaus ir į sveikatą!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronai su krevetėmis ir vištiena
-
Makaronų apkepas su sūriu ir kumpiu
-
Jautiena kiniškai
-
Rizotas su baravykais
-
Lazanija su lašiša
-
Įdaryti makaronai "Cannelloni"
-
Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
-
Spaghetti Carbonara su špinatais
-
Makaronų apkepas (pigus ir skanus)
-
Įdaryti makaronai
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Jautienos čili su makaronais
-
Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
-
Naminiai "Pappardelle" makaronai su grybais kumpiu, raudonąją cikorija, špinatais ir grietinėle
-
Lazanija su sūriu ir kiauliena
-
Greiti spagečiai su dešrelėmis
-
Ryžių pyragas su silke
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Spageti Carbonara
-
Ryžių rizotas
Arvydo kepinti ryžiai su kardamonu
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Ryžiai, ilgagrūdžiai,
1 stiklinė -
Alyvuogių aliejus, šviesus,
1 valgomasis šaukštas -
Gvazdikėliai,
5 vienetai -
Garstyčios, sėklos,
1 valgomasis šaukštas -
Kardamonas, ankštelės, grūstos,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, maži, smulkiai supjaustyti,
2 vienetai -
Imbieras, tarkuota šaknis,
50 gramų -
Jalapenai, smulkiai pjaustyti,
2 vienetai -
Ciberžolė,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Anakardžių riešutai, smulkinti,
0.5 stiklinės -
Kalendra, lapai,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
0.5 valgomojo šaukšto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ryžius rėtsamtyje gerai nuplauti šaltame tekančiame vandenyje. Išrinkti lukštus ir pasitaikančius smulkius akmenukus. Sudėti ryžius į puodą ir užpilti dviem puodeliais vandens. Užvirti, uždengti greitai sumažinti iki minimumo ugnį. Virti 5-10 minučių kol grūdai suminkštės ir taps nebeskaidrūs. Virimo trukmė priklauso nuo ryžių kokybės ir kiek ilgai buvo laikomi sandėlyje. Uždengus, nukelti nuo ugnies.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.
Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.
Skanaus ir į sveikatą!
