Arvydo kepinti ryžiai su kardamonu
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė ryžiai (ilgagrūdžiai)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus (šviesus)
5 vienetai gvazdikėliai
1 valgomasis šaukštas garstyčios (sėklos)
2 valgomieji šaukštai kardamonas (ankštelės, grūstos)
2 vienetai svogūnai (maži, smulkiai supjaustyti)
50 gramų imbieras (tarkuota šaknis)
2 vienetai jalapenai (smulkiai pjaustyti)
1 arbatinis šaukštelis ciberžolė
0.5 valgomojo šaukšto druska
0.5 stiklinės anakardžių riešutų (smulkinti)
2 valgomieji šaukštai kalendra (lapai)
0.5 valgomojo šaukšto citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Ryžius rėtsamtyje gerai nuplauti šaltame tekančiame vandenyje. Išrinkti lukštus ir pasitaikančius smulkius akmenukus. Sudėti ryžius į puodą ir užpilti dviem puodeliais vandens. Užvirti, uždengti greitai sumažinti iki minimumo ugnį. Virti 5-10 minučių kol grūdai suminkštės ir taps nebeskaidrūs. Virimo trukmė priklauso nuo ryžių kokybės ir kiek ilgai buvo laikomi sandėlyje. Uždengus, nukelti nuo ugnies.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.

Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.

Skanaus ir į sveikatą!

Populiariausi receptai šią savaitę

Arvydo kepinti ryžiai su kardamonu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Ryžius rėtsamtyje gerai nuplauti šaltame tekančiame vandenyje. Išrinkti lukštus ir pasitaikančius smulkius akmenukus. Sudėti ryžius į puodą ir užpilti dviem puodeliais vandens. Užvirti, uždengti greitai sumažinti iki minimumo ugnį. Virti 5-10 minučių kol grūdai suminkštės ir taps nebeskaidrūs. Virimo trukmė priklauso nuo ryžių kokybės ir kiek ilgai buvo laikomi sandėlyje. Uždengus, nukelti nuo ugnies.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.

Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.

Skanaus ir į sveikatą!

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų