
1 stiklinė | ryžiai (ilgagrūdžiai) |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus (šviesus) |
5 vienetai | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios (sėklos) |
2 valgomieji šaukštai | kardamonas (ankštelės, grūstos) |
2 vienetai | svogūnai (maži, smulkiai supjaustyti) |
50 gramų | imbieras (tarkuota šaknis) |
2 vienetai | jalapenai (smulkiai pjaustyti) |
1 arbatinis šaukštelis | ciberžolė |
0.5 valgomojo šaukšto | druska |
0.5 stiklinės | anakardžių riešutų (smulkinti) |
2 valgomieji šaukštai | kalendra (lapai) |
0.5 valgomojo šaukšto | citrinų sultys |
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.
Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.
Skanaus ir į sveikatą!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronų apkepas su sūriu
-
Nuostabioji paelija
-
Makaronai Ta gliatelle su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Makaronai su sojos faršu
-
Spagečiai „bolognese“ su daržovėmis
-
Skryliai su šoninės padažu
-
Plovas
-
Makaronai su krevetėmis ir vištiena
-
Lazanija su lašiša
-
Citrininiai ryžiai
-
Vištiena su ryžiais
-
Garfildo lazanija
-
Tagliatelle su grybų padažu
-
Vištienos ir ryžių troškinys
-
Makaronų apkepas su kalakutiena
-
Varškės apkepas su ryžiais
-
Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
-
Risotto
-
Ryžių pudingas
Arvydo kepinti ryžiai su kardamonu

- Paruošimo laikas:
-
Ryžiai, ilgagrūdžiai,
1 stiklinė -
Alyvuogių aliejus, šviesus,
1 valgomasis šaukštas -
Gvazdikėliai,
5 vienetai -
Garstyčios, sėklos,
1 valgomasis šaukštas -
Kardamonas, ankštelės, grūstos,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, maži, smulkiai supjaustyti,
2 vienetai -
Imbieras, tarkuota šaknis,
50 gramų -
Jalapenai, smulkiai pjaustyti,
2 vienetai -
Ciberžolė,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Anakardžių riešutai, smulkinti,
0.5 stiklinės -
Kalendra, lapai,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
0.5 valgomojo šaukšto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ryžius rėtsamtyje gerai nuplauti šaltame tekančiame vandenyje. Išrinkti lukštus ir pasitaikančius smulkius akmenukus. Sudėti ryžius į puodą ir užpilti dviem puodeliais vandens. Užvirti, uždengti greitai sumažinti iki minimumo ugnį. Virti 5-10 minučių kol grūdai suminkštės ir taps nebeskaidrūs. Virimo trukmė priklauso nuo ryžių kokybės ir kiek ilgai buvo laikomi sandėlyje. Uždengus, nukelti nuo ugnies.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.
Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.
Skanaus ir į sveikatą!