
1 stiklinė | ryžiai (ilgagrūdžiai) |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus (šviesus) |
5 vienetai | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios (sėklos) |
2 valgomieji šaukštai | kardamonas (ankštelės, grūstos) |
2 vienetai | svogūnai (maži, smulkiai supjaustyti) |
50 gramų | imbieras (tarkuota šaknis) |
2 vienetai | jalapenai (smulkiai pjaustyti) |
1 arbatinis šaukštelis | ciberžolė |
0.5 valgomojo šaukšto | druska |
0.5 stiklinės | anakardžių riešutų (smulkinti) |
2 valgomieji šaukštai | kalendra (lapai) |
0.5 valgomojo šaukšto | citrinų sultys |
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.
Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.
Skanaus ir į sveikatą!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ryžių apkepas
-
Ryžių pyragas su silke
-
Vištiena su ryžiais
-
Makaronai su česnakiniu padažu
-
Makaronų apkepas
-
Jautiena kiniškai
-
Vištienos ir ryžių troškinys
-
Makaronų saulytė
-
Pasta Marino
-
Makaronai su vištiena kario padaže
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Naminiai "Pappardelle" makaronai su grybais kumpiu, raudonąją cikorija, špinatais ir grietinėle
-
Įdaryti caneloni
-
Makaronai su faršu
-
Daniškas plovas
-
Varškės apkepas su ryžiais
-
Pikantiški ryžiai su apelsinais
-
Spaghetti
-
Kiauliena su ryžiais ir ananasais
-
Makaronai su gražgarsčių pesto padažu ir vyšniniais pomidorais
Arvydo kepinti ryžiai su kardamonu

- Paruošimo laikas:
-
Ryžiai, ilgagrūdžiai,
1 stiklinė -
Alyvuogių aliejus, šviesus,
1 valgomasis šaukštas -
Gvazdikėliai,
5 vienetai -
Garstyčios, sėklos,
1 valgomasis šaukštas -
Kardamonas, ankštelės, grūstos,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, maži, smulkiai supjaustyti,
2 vienetai -
Imbieras, tarkuota šaknis,
50 gramų -
Jalapenai, smulkiai pjaustyti,
2 vienetai -
Ciberžolė,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Anakardžių riešutai, smulkinti,
0.5 stiklinės -
Kalendra, lapai,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
0.5 valgomojo šaukšto
Ryžius rėtsamtyje gerai nuplauti šaltame tekančiame vandenyje. Išrinkti lukštus ir pasitaikančius smulkius akmenukus. Sudėti ryžius į puodą ir užpilti dviem puodeliais vandens. Užvirti, uždengti greitai sumažinti iki minimumo ugnį. Virti 5-10 minučių kol grūdai suminkštės ir taps nebeskaidrūs. Virimo trukmė priklauso nuo ryžių kokybės ir kiek ilgai buvo laikomi sandėlyje. Uždengus, nukelti nuo ugnies.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.
Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.
Skanaus ir į sveikatą!