20 lapų | tešla (šaldyta, ) | |
2 vienetai | morkos | |
2 vienetai | salierai (steibai) | |
1 vienetas | paprika (saldi) | |
50 gramų | ryžių makaronai (stikliniai) | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
2 valgomieji šaukštai | padažas (tailandietiškas žuvų) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
Skrudinimui: | ||
2 litrai | aliejaus | |
Padažui: | ||
200 gramų | jogurtas (natūralus) | |
2 vienetai | pipirai (čili) | |
2 skiltelės | česnakas | |
šiek tiek | kalendra (šviežios) | |
3 vienetai | svogūnų laiškai | |
1 stiklinė | padažas (tailandietiškas žuvų arba sojos) |
Tada sudėti papriką ir salierus, kepti nuolatos maišant dar 5 minutes. Iškepus, ataušinti.
suktinukus iš aliejaus, padėti ant popierinio rankšluosčio ar servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.
Patiekti prie keptų suktinukų.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Makaronai su šonine
- Naminiai "Pappardelle" makaronai su grybais kumpiu, raudonąją cikorija, špinatais ir grietinėle
- Varškės ir ryžių apkepas
- Spageti su kukuliais
- Makaronų saulytė
- Lazanija su sūriu ir kiauliena
- Makaronai su česnakiniu padažu
- Spaghetti
- Makaronai su avokadų padažu
- Makaronų apkepas su kalakutiena
- Spageti su pievagrybiais ir daržovėmis
- Makaronų apkepas su pievagrybiais
- Vištienos ir ryžių troškinys
- Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
- Vištienos troškinys
- Makaronai su vištiena kario padaže
- Makaronai su sardelėmis
- Ryžių ir veršienos blyneliai
- Rizotas su baravykais
- Makaronai su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
Kepti suktinukai "Spring rolls" su daržovėmis ir stikliniais makaronais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Tešla, šaldyta, ,
20 lapų -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai, steibai,
2 vienetai -
Paprika, saldi,
1 vienetas -
Ryžių makaronai, stikliniai,
50 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Padažas, tailandietiškas žuvų,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Aliejus,
2 litrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Jogurtas, natūralus,
200 gramų -
Pipirai, čili,
2 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės - Kalendra, šviežios
-
Svogūnų laiškai,
3 vienetai -
Padažas, tailandietiškas žuvų arba sojos,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mažais kubeliais supjaustyti salierus, papriką ir morkas. Keptuvėje įkaitinti 2 valg. šaukštus aliejaus, sudėti supjaustytas morkas ir pakepinti 3 minutes.
Tada sudėti papriką ir salierus, kepti nuolatos maišant dar 5 minutes. Iškepus, ataušinti.Makaronus virti vandenyje 4 minutes (ar kaip nurodyta ant pakuotės). Išvirus įdėti į šaltą vandenį ir nukošti.
Į atšaldyto suktinukų tešlos lapo kampą įstrižai padėti 2 arbat. šaukštelius keptų daržovių, 2 arbat. šaukštelius stiklinių makaronų, susukti tešlos kampu į vidų iki vidurio, sudėti kraštus be įdaro į vidų, ir susukti iki galo. Kraštus sulipdyti kiaušiniu (suplaktu).
Įkaitinti aliejų iki 170 °C, įdėti suktinukus, kepti ~4 minutes iki kol apskrus iš visų pusių, kartais perverčiant suktinukus mentele ant kitos pusės. Išėmus
suktinukus iš aliejaus, padėti ant popierinio rankšluosčio ar servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.Padažui smulkiai sukapoti česnaką, čili pipirus be sėklų, svogūnų laiškus ir kalendras. Įmaišyti į jogurtą, įpilti žuvų arba sojos padažą ir permaišyti dar sykį.
Patiekti prie keptų suktinukų.
Skanaus!