| 20 lapų | tešla (šaldyta, ) | |
| 2 vienetai | morkos | |
| 2 vienetai | salierai (steibai) | |
| 1 vienetas | paprika (saldi) | |
| 50 gramų | ryžių makaronai (stikliniai) | |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
| 2 valgomieji šaukštai | padažas (tailandietiškas žuvų) | |
| 1 vienetas | kiaušiniai | |
| Skrudinimui: | ||
| 2 litrai | aliejaus | |
| Padažui: | ||
| 200 gramų | jogurtas (natūralus) | |
| 2 vienetai | pipirai (čili) | |
| 2 skiltelės | česnakas | |
| šiek tiek | kalendra (šviežios) | |
| 3 vienetai | svogūnų laiškai | |
| 1 stiklinė | padažas (tailandietiškas žuvų arba sojos) | |
Tada sudėti papriką ir salierus, kepti nuolatos maišant dar 5 minutes. Iškepus, ataušinti.
suktinukus iš aliejaus, padėti ant popierinio rankšluosčio ar servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.
Patiekti prie keptų suktinukų.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepti ryžiai
-
Lazanija su lašiša
-
Vaikiški pietūs
-
Makaronų apkepas
-
Garfildo lazanija
-
Makaronai su moliūgu
-
Saidos filė su ryžiais
-
Makaronų su dešra apkepas
-
Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
-
Faršu kimšti makaronai
-
Makaronų apkepas su sūriu
-
Olandiškas ryžių apkepas
-
Ryžių apkepas
-
Moliūgų ir ryžių apkepas
-
Makaronai su gražgarsčių pesto padažu ir vyšniniais pomidorais
-
Studentiški "Mildės" makaronai
-
Pikantiški ryžiai su apelsinais
-
Spaghetti Carbonara su špinatais
-
Makaronai su sardelėmis
-
Įdaryti makaronų vamzdeliai su pievagrybiais
Kepti suktinukai "Spring rolls" su daržovėmis ir stikliniais makaronais
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Tešla, šaldyta, ,
20 lapų -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai, steibai,
2 vienetai -
Paprika, saldi,
1 vienetas -
Ryžių makaronai, stikliniai,
50 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Padažas, tailandietiškas žuvų,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Aliejus,
2 litrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Jogurtas, natūralus,
200 gramų -
Pipirai, čili,
2 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės - Kalendra, šviežios
-
Svogūnų laiškai,
3 vienetai -
Padažas, tailandietiškas žuvų arba sojos,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mažais kubeliais supjaustyti salierus, papriką ir morkas. Keptuvėje įkaitinti 2 valg. šaukštus aliejaus, sudėti supjaustytas morkas ir pakepinti 3 minutes.
Tada sudėti papriką ir salierus, kepti nuolatos maišant dar 5 minutes. Iškepus, ataušinti.Makaronus virti vandenyje 4 minutes (ar kaip nurodyta ant pakuotės). Išvirus įdėti į šaltą vandenį ir nukošti.
Į atšaldyto suktinukų tešlos lapo kampą įstrižai padėti 2 arbat. šaukštelius keptų daržovių, 2 arbat. šaukštelius stiklinių makaronų, susukti tešlos kampu į vidų iki vidurio, sudėti kraštus be įdaro į vidų, ir susukti iki galo. Kraštus sulipdyti kiaušiniu (suplaktu).
Įkaitinti aliejų iki 170 °C, įdėti suktinukus, kepti ~4 minutes iki kol apskrus iš visų pusių, kartais perverčiant suktinukus mentele ant kitos pusės. Išėmus
suktinukus iš aliejaus, padėti ant popierinio rankšluosčio ar servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.Padažui smulkiai sukapoti česnaką, čili pipirus be sėklų, svogūnų laiškus ir kalendras. Įmaišyti į jogurtą, įpilti žuvų arba sojos padažą ir permaišyti dar sykį.
Patiekti prie keptų suktinukų.
Skanaus!
