1 vienetas | vištiena |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | salierai |
šiek tiek | petražolės |
200 gramų | veršiena |
1 stiklinė | pienas |
3 vienetai | batonas (riekės) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Blyneliai su dešra ir sūriu
- Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"
- Žiemos skanumynas
- Ančiukų širdelių užkandelė
- Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
- Varškės ir duonos blynai
- Karališkos krevetės paprastai
- Autentiška meksikietiška "Guacamole"
- Sūrio užkandis prie vyno
- Keptos duonos užkandis prie alaus
- Duona su sūriu
- VILIUKO sumuštiniai
- Spalvingi iešmeliai
- Kepti aguročiai su slyvomis
- Suši su lašiša ir paprikomis
- Krekeriai su avokadų piure
- Japoniški suktinukai
- Skrebučiai
- Kaliaropių kepsniukai
- Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
Virta įdaryta višta
-
Vištiena,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai - Salierai
- Petražolės
-
Veršiena,
200 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalyta višta neskrodžiama, bet perpjaunama išilgai per nugarą ir mėsa peiliu atskiriama nuo kaulų (paliekami tik sparnelių ir šlaunelių kaulai) ir apverdama. Taip apdorota vištiena klojama ant stalo, išlyginama, pasūdoma ir pjūvio vietoje susiuvama, paliekant nedidelę angą. Veršiena, vištienos likučiai, piene išmirkytas batonas sumalami. Įmušamas kiaušinis, supilamas pienas, įberiama pipirų, pasūdoma ir išsukama iki purumo. Įdaras sukrečiamas į vištienos vidų ir užsiuvama. Tada višta užpilama šaltu pasūdytu vandeniu ir su prieskoninėmis daržovėmis, prieskoniais verdama apie 1,5 val. Išvirusi ataušinama sultinyje. Paskui išimama, supjaustoma griežinėliais ir sudedama į pusdubenį. Sultinys išpilstomas į mažas formeles, kad sustingtų. Sustingusiais drebučiais puošiama vištiena.