Bulvytės fri
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių (pailgos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti maždaug 3 cm ilgio ir 0,5 cm pločio strypeliais. Supjaustytas gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintuose riebaluose ar aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja. Išgriebtas laikyti karštai. Taip paruoštos bulvės tinka prie įvairių mėsos patiekalų, prie patiekalų iš paukštienos, vištos, įvairių suktinukų ir t.t. Šias traškančias bulves skanu valgyti ir su kefyru ar rūgusiu pienu, tinka prie įvairių lapinių salotų ir kitų daržovių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulvytės fri

Komentarai: 117
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti maždaug 3 cm ilgio ir 0,5 cm pločio strypeliais. Supjaustytas gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintuose riebaluose ar aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja. Išgriebtas laikyti karštai. Taip paruoštos bulvės tinka prie įvairių mėsos patiekalų, prie patiekalų iš paukštienos, vištos, įvairių suktinukų ir t.t. Šias traškančias bulves skanu valgyti ir su kefyru ar rūgusiu pienu, tinka prie įvairių lapinių salotų ir kitų daržovių.

Reklama:

Komentarai (117)


  • Kulinaras 2018-07-30 11:59

    Jeigu norite trapiu bulvyčiu visu pirma supjauščius reikia apmerkti šaltame vandenyje, kad pasišalintu krakmolas laikyti apie 40min mažiausiai, tada gerai nudžiovinti ir vuolia iškepat trapias bulvytes ;D


  • Kurva 2017-04-19 09:06

    Nesamonė


  • skirmantas 2014-12-14 16:51

    net ne taip reikia daryti durniai jus


  • bomzs 2014-10-20 18:47

    Lohai kur aliejaus kiekis?


  • neziniukas 2014-04-10 18:49

    o alieju kaitinti paprastoje keptuveje


  • Simas 2013-12-27 16:38

    As dar desreliu ipjaustau, Pasaka!!


  • (anonimas) 2013-01-28 23:28

    %-) %-) %-) %-) %-)


  • tomas 2012-02-09 18:37

    neimanoma atsispirti labai labai skanu
    :-)


  • ignas 2011-12-01 10:56

    ;-) ;-) :valgau: gal nesugela vei mano tai bulves namineses


  • krimkrim 2011-11-05 10:52

    Skanu, bet nesveika... %-)


Daugiau receptų