1 kilogramas | druska |
10 kilogramų | kiaulienos lašiniai (švieži) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Rabarbarai žiemai
- Mėlynių kompotas
- Rauginti agurkėliai
- Konservuoti kopūstai
- Konservuoti žiediniai kopūstai
- Juodujų serbentų kompotas
- Konservuotos paprikos su pomidorais
- Agrastų uogienė
- Juodųjų serbentų džemas
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Kriaušių kompotas
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Slyvų kompotas
- Šaltalankio sultys
- Konservuoti špinatai
- Gudobelių uogienė
- Marinuoti agurkai
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
Sūdyti lašiniai
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, švieži,
10 kilogramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite druską su cukrumi ir gerai įtrinkite lašinius, jų kraštus. Vienodai užberkite druskos sudėdami lašinius į paruoštą indą. Kad būtų balti, lašinius sūdykite tamsioje patalpoje ir nedėkite salietros. Sūdomus lašinius laikykite šaltai, nuolat juos apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu, kad vienodai įsisūrėtų, kitaip atsiranda geltonų dėmių. Prie 5-6 laipsnių šilumos lašiniai įsisūri maždaug per 2-3 savaites.
Komentarai (10)
-
10kg?
2012-06-29 15:55
as turiu tik 1 kg
-
adesius
2010-08-09 22:34
:super: %-) panasiu budu ruosiu ir as kasinius, visi mano kaimynai labai giria mano paruostus lasinius
-
(anonimas)
2009-10-17 11:34
:-) :aiskinu:
-
Inga
2009-10-01 12:15
Karta teko ragauti su namine duona nustebau kad taip skanu :super:
-
Inga
2009-10-01 12:10
karta teko ragauti vaizdas nekelia apetito bet kai paragavau su juoda namine duona tikrai labai skanu. :super: