4 vienetai | kiaušiniai (atskirti tryniai nuo baltymų) |
šiek tiek | grietinė (flakonuose arba sausa (pagaminta pagal instr.)) |
50 gramų | šokoladas (pieniškas) |
50 gramų | kakava ((milteliai)) |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | brendis |
šiek tiek | pistacijos (skrudintis, sūdytos be kevalo) |
šiek tiek | aviečių (šaldytos ar šviežios) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Virtų kriaušių desertas
- Šeivamedžių grietinėlės putėsiai su žaliosiomis citrinomis
- Braziliškas saldėsis "Maria Mole"
- Spurgos su įdaru ir glaistu
- Braškių putėsiai
- Persikų desertas
- Džiovintų vaisių saldainiai
- Vaisių ir jogurto desertas
- Gervuogių ir miško uogų ledai
- Braškinis - jogurtinis torčiukas
- Desertas su persikais
- Citrininis tiramisu
- Naminiai vafliniai saldainiai su slyvų ir šokolado uogiene
- Agrastų drebučiai su braškėmis
- Bananų skanėstas
- Šokoladiniai bananai
- Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis
- Varškės desertas
- Vaisiai šokolade
- Arvydo varškės desertas
Šokoladinis desertas su grietinėle ir pistacijomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Kiaušiniai, atskirti tryniai nuo baltymų,
4 vienetai - Grietinė, flakonuose arba sausa (pagaminta pagal instr.)
-
Šokoladas, pieniškas,
50 gramų -
Kakava, (milteliai),
50 gramų -
Cukraus pudra,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 valgomieji šaukštai -
Brendis,
2 valgomieji šaukštai - Pistacijos, skrudintis, sūdytos be kevalo
- Avietės, šaldytos ar šviežios
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šokoladą, kakavos miltelius ir vandenį sudėti į dubenį ir kaitinant garų vonelėje maišyti iki vienalytės masės. Nuėmus nuo garų, suberti cukrų ir gerai išmaišyti.
Sviestą gerai išplakt kartu su brendžiu.
Gerai išplakti kiaušinių trynius ir ant jų supilti šokolado masę bei sudėti paruoštą sviestą.
Atsargiai įmaišyti į turimą masę kiaušinio baltymų plakinį. Supilstyti į desertines ir laikyti šaldytuve bent kelias valandas. Prieš patiekiant, dėkite grietinėlės, berkite riešutukų ir papuoškite avietėmis.