500 gramų | sūris (maskarponės) | |
450 gramų | grietinėlės, 35% (36 proc.) | |
260 gramų | cukrus | |
1 vienetas | citrinos (žievelė, nutarkuota) | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
400 gramų | sausainiai (biskvitiniai (damų piršteliai)) | |
Sirupui: | ||
200 mililitrų | vanduo | |
5 valgomieji šaukštai | cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | citrinos (sultys) | |
Kremui: | ||
4 valgomieji šaukštai | citrinos (sultys) | |
4 vienetai | citrinos (žievelė) | |
200 gramų | cukraus pudra | |
100 gramų | sviestas (minkštas) | |
4 vienetai | kiaušiniai |
Paruoštą desertą padėti kelioms valandom į šaldytuvą.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vafliai su graikiniais riešutais
- Vasariškas tortas
- Persikų desertas
- Spanguolių putėsiai
- Kavos ir ledų desertas
- Kuskuso desertas
- Vaisiai šokolade
- Vasariški pusryčiai
- Abrikosų laiveliai
- Braškių desertas per minutę
- Braškinis tiramisu
- Vaflių tortas su šokoladu
- Grietinėlės ledai
- Margaspalviai kamuoliukai (Strösselbollar)
- Trešnės marškinėliuose
- Braškių desertas su pienu ir augaline žele
- Vyno želės ir grietinėlės desertas
- Plakta grietinėlė su uogomis
- Pyragas su braškėmis ir žele
- Tiramisu gaminimas
Citrininis tiramisu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Sūris, maskarponės,
500 gramų -
Grietinėlė, 35%, 36 proc.,
450 gramų -
Cukrus,
260 gramų -
Citrinos, žievelė, nutarkuota,
1 vienetas -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sausainiai, biskvitiniai (damų piršteliai),
400 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vanduo,
200 mililitrų -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Citrinos, sultys,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Citrinos, sultys,
4 valgomieji šaukštai -
Citrinos, žievelė,
4 vienetai -
Cukraus pudra,
200 gramų -
Sviestas, minkštas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia pasidarom citrininį kremą.Nedideliam puode sumaišyti citrinų sultis, nutarkuotas žieveles,cukraus pudrą,minkštą sviestą ir kiaušinius (aš viską išplakiau elektriniu plaktuvu). Puodą su produktais kaitinti ant nestiprios ugnies, nuolat maišant, iki užvirimo,padedam šaltai,kad atvėstų.
Grietinėlę išplakti su cukrumi,tarkuota žievele ir vanile, įmaišyti maskarponės sūrį ir viską lengvai suplakti.
Pasiruošti indelius/ar vieną didelį indą,kur sloksniuoti tiramisu.Sausainių juosteles porai sekundžių pamerkti į sirupą ir dėti į indelius,ant viršaus dėti maskarponės - grietinėlės kremo, uždėti sluoksnį citrininio kremo..ir taip viską kartojam, kol prisipildo indeliai.
Paruoštą desertą padėti kelioms valandom į šaldytuvą.
Skanaus.
Komentarai