Citrininis tiramisu
AUTORIUS:
Jolanta.M
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų sūris (maskarponės)
450 gramų grietinėlės, 35% (36 proc.)
260 gramų cukrus
1 vienetas citrinos (žievelė, nutarkuota)
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
400 gramų sausainiai (biskvitiniai (damų piršteliai))
Sirupui:
200 mililitrų vanduo
5 valgomieji šaukštai cukrus
2 valgomieji šaukštai citrinos (sultys)
Kremui:
4 valgomieji šaukštai citrinos (sultys)
4 vienetai citrinos (žievelė)
200 gramų cukraus pudra
100 gramų sviestas (minkštas)
4 vienetai kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Pirmiausia pasidarom citrininį kremą.Nedideliam puode sumaišyti citrinų sultis, nutarkuotas žieveles,cukraus pudrą,minkštą sviestą ir kiaušinius (aš viską išplakiau elektriniu plaktuvu). Puodą su produktais kaitinti ant nestiprios ugnies, nuolat maišant, iki užvirimo,padedam šaltai,kad atvėstų.
2.
Grietinėlę išplakti su cukrumi,tarkuota žievele ir vanile, įmaišyti maskarponės sūrį ir viską lengvai suplakti.
3.
Pasiruošti indelius/ar vieną didelį indą,kur sloksniuoti tiramisu.Sausainių juosteles porai sekundžių pamerkti į sirupą ir dėti į indelius,ant viršaus dėti maskarponės - grietinėlės kremo, uždėti sluoksnį citrininio kremo..ir taip viską kartojam, kol prisipildo indeliai.
Paruoštą desertą padėti kelioms valandom į šaldytuvą.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Citrininis tiramisu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Sirupui: Kremui:
Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia pasidarom citrininį kremą.Nedideliam puode sumaišyti citrinų sultis, nutarkuotas žieveles,cukraus pudrą,minkštą sviestą ir kiaušinius (aš viską išplakiau elektriniu plaktuvu). Puodą su produktais kaitinti ant nestiprios ugnies, nuolat maišant, iki užvirimo,padedam šaltai,kad atvėstų.

  2. Grietinėlę išplakti su cukrumi,tarkuota žievele ir vanile, įmaišyti maskarponės sūrį ir viską lengvai suplakti.

  3. Pasiruošti indelius/ar vieną didelį indą,kur sloksniuoti tiramisu.Sausainių juosteles porai sekundžių pamerkti į sirupą ir dėti į indelius,ant viršaus dėti maskarponės - grietinėlės kremo, uždėti sluoksnį citrininio kremo..ir taip viską kartojam, kol prisipildo indeliai.
    Paruoštą desertą padėti kelioms valandom į šaldytuvą.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Jolanta.M
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų