Populiariausi receptai šią savaitę

Cepelinai su mėsa

Komentarai: 106
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašiniukų, kepenų ar varškės, grybų ir kt.
Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska. Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.

Rekomenduojame:

Komentarai (106)


  • dalia 2014-09-12 14:28

    o y tokius cepelinus kad nepajuodotu ydekite ismirkytu manu piene siltam bus balti. ir visai kitoks skonis


  • Tatjana 2014-07-07 21:31

    O as recepto autorei ir kitiems gaminantiems patarciau sulciu nuo tarkiu neispilti, o jame virti jau sulipdytus cepelinus - nebus tokie juodi


  • kamile 2014-02-13 11:21

    Virtus cepelinus reikia isimti nes jie gali ististi


  • kamile 2014-02-13 11:19

    Skanu


  • Jolita 2014-01-09 14:18

    Na tokia nuotrauka pamačius, tai tikrai ilgai cepelinu nesinores. O niekada negaminusiam tikrai nekils noras pasigaminti


  • virginija 2013-12-30 18:17

    jei bulves juduoja reik ibert labai mazai rugscios druskos, ir cepelina (kigelis ar bulvines bulves) bus baltos.


  • d 2013-11-26 11:54

    Kokie baisus! pirma ismokti reike juos padaryti!


  • aiste 2013-11-14 22:47

    O gal kas zino ar galima isvirtu s cepelinus laikyti vandeny ar geriau isimti


  • Mindaugas 2013-11-01 16:57

    Reikejo recepto, nes pamirsau kiek laiko verda


  • Mindaugas 2013-11-01 16:57

    Nem nem )).... Vakarieniai zmonai paruosiu


Daugiau receptų