700 gramų | brokoliai (žiedynai) |
4 vienetai | svogūnai (šalotės) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 litras | sultinys (vištienos, apie) |
200 gramų | mascarpone sūris |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu
- Cukinijų sriuba su kariu
- Sriuba su konservuotais žirneliais
- Pievagrybių sriuba su kiaušiniu
- Trinta bulvių sriuba
- Morkų sriuba su pelėsiniu sūriu
- Keptų moliūgų sriuba su vištiena
- Trinta bulvienė
- Moliūgų sriuba
- Šalta pomidorų ir baziliko sriuba
- Moliūgų sriuba
- Trinta moliūgų sriuba su pievagrybiais ir sūriu
- Bulvių ir porų sriuba
- Petražolių sriuba
- Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
- Pomidorų ir bazilikų sriuba
- Sveikuoliška rudeninė moliūgo sriuba
- Brokolių sriuba
- Burokėlių sriuba
- Saldi agrastų sriuba
Arvydo pertrinta brokolių sriuba
- Paruošimo laikas:
-
Brokoliai, žiedynai,
700 gramų -
Svogūnai, šalotės,
4 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Sultinys, vištienos, apie,
1 litras -
Mascarpone sūris,
200 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dideliame puode įkaitinam alyvų aliejų ir apkepinam smulkiai supjaustytus svogūnėlius 3-4 min. Įmaišom smulkintus brokolius, padruskinam ir papipirinam. Išmaišę, supilam sultinį, užverdam ir ant mažos ugnies verdam 10-15 min kol brokoliai suminkštės. Tada praaušinam penketą minučių. Atsargiai dedam nedidelėmis dalimis į mikserį/blenderį ir plakam kol taps tyre. Gauta tyrę supilam atgal i puodą ir ant mažos ugnies kaitinam. Įpilama karšto sultinio ar vandens praskiedimui (jei reikia) ir pagardinam prieskoniais. Įpylus sriubą į lėkštes įdedam po šaukštą maskarponės.
Komentarai (4)
-
jeps
2010-11-26 16:20
Skanumelis!!!! :super:
-
jone
2010-08-24 19:04
labai skani sriubyte gaunasi %-) ;-) , aciu uz recepta,