3 litrai | sultinys |
1 stiklinė | žirniai |
4 vienetai | bulvių |
1 vienetas | morkos (didelė) |
šiek tiek | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
100 gramų | kiaulės kumpis (rūkytas) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Špinatų sriuba
- Sriuba su makaronais
- Moliūgų sriuba
- Koldūnų sriuba
- Džiovintų grybų sriuba
- Kaimiška sriubikė
- Grybų sriuba
- Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
- Jautienos sriuba
- Šaltibarščiai
- Gazpacho
- Labai skani braškių sriuba
- Tofu sriuba su daržovėmis
- Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
- Sriuba "Sveikata"
- Uogų sriuba su makaronais
- Svogūnų trinta sriuba
- Arvydo pertrinta brokolių sriuba
- Tailandietiška vištienos ir makaronų sriuba
- Šalta daržovių sriuba
Žirnių sriuba su kumpiu
- Paruošimo laikas:
-
Sultinys,
3 litrai -
Žirniai,
1 stiklinė -
Bulvės,
4 vienetai -
Morkos, didelė,
1 vienetas - Sūris, fermentinis
- Alyvuogių aliejus
-
Kiaulės kumpis, rūkytas,
100 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žirnius paliekame išmirkyti. Tuo metu nuskutame ir supjaustome kubeliais bulves. Morką sutarkuojame burokine tarka. Kumpį supjaustome nedideliais kubeliais. Viską sudedame į puodą, užpilame sultiniu, sukratome supjaustytą kumpį ir verdame apie 20 min. Kai sriuba išverda, pusę sriubos sutriname virtuviniu kombainu arba blenderiu ir supilame į likusią sriubą. Išmaišome. Prieš patiekiant ant sriubos užtarkuojame fermentinio sūrio ir užpilame lašelį alyvuogių aliejaus.
Komentarai (2)
-
Vaiga
2011-06-05 21:34
O koks sultinys geriausiai tinka?