Žirnių blynai
AUTORIUS:
Janina
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
šiek tiek aliejaus
Tešlai:
1 butelis žirniai
2 vienetai kiaušiniai
0.5 stiklinės miltai
šiek tiek druska
1 vienetas svogūnai (vidutinis)
Padažui:
6 vienetai grybai
2 vienetai morkos
1 vienetas svogūnai
2 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai
0.5 stiklinės vanduo
1 valgomasis šaukštas sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Išplautus žirnius užpilkite vandeniu ir virkite apie 20 min., kol suminkštės. Taip pat atskirai išvirkite ir džiovintus grybus.Vandenį nuo žirnių nupilkite. Žirnius sumalkite, į jų masę sudėkite smulkintą svogūną, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Tešlą gerai išmaišykite ir kepkite Įkaitintame aliejuje. Kol kepa blynai paruoškime jiems padažą. Padažui susmulkinkite išvirtus grybus, susmulkinkite svogūną, sutarkuokite burokine tarka morkas. Grybus pakepinkite su sviestu ir daržovėmis, pasūdykite, įpilkite 0,5 stiklinės vandens, patroškinkite ir supilkite miltus. Kai padažas sutirštės jį dėkite ant iškeptų blynų ir skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Žirnių blynai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Tešlai: Padažui:
Gaminimo eiga:

Išplautus žirnius užpilkite vandeniu ir virkite apie 20 min., kol suminkštės. Taip pat atskirai išvirkite ir džiovintus grybus.Vandenį nuo žirnių nupilkite. Žirnius sumalkite, į jų masę sudėkite smulkintą svogūną, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Tešlą gerai išmaišykite ir kepkite Įkaitintame aliejuje. Kol kepa blynai paruoškime jiems padažą. Padažui susmulkinkite išvirtus grybus, susmulkinkite svogūną, sutarkuokite burokine tarka morkas. Grybus pakepinkite su sviestu ir daržovėmis, pasūdykite, įpilkite 0,5 stiklinės vandens, patroškinkite ir supilkite miltus. Kai padažas sutirštės jį dėkite ant iškeptų blynų ir skanaus!

Receptą atsiuntė Janina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų